promet u zagrebu

Kreće ozbiljno kopanje na rotoru, od danas umjesto tramvaja vozi nova autobusna linija

06.08.2018 u 07:41

Bionic
Reading

Tramvajski promet Novim Zagrebom između Savskog mosta i Sopota obustavlja se od ponedjeljka 6. kolovoza zbog rekonstrukcije Remetinečkog rotora koja će trajati do početka 2020., a tijekom koje će preko Save voziti izvanredna autobusna linija

ZET-ov tramvajski promet od Savskog mosta do Sopota obustavlja se na godinu i pol, a riječ je o području na kojem živi više od 60.000 ljudi..

Do sada je zbog manjih pripremnih radova započetih početkom ljeta zatvoreno tek nekoliko sporednih ulica oko rotora, no od danas kreće 'ozbiljnije kopanje' pa je, donosi Večernji list, obustavljen tramvajski promet kroz doslovno pola Novog Zagreba i to na godinu i pol dana.

Točnije, tramvaji ne voze sve od Savskog mosta do Sopota, a riječ je o području na kojem živi više od 60.000 ljudi. Svi će umjesto tramvajskih linija 7 i 14 koje su tamo prolazile morati koristiti novu autobusnu liniju 607.

  • +6
Rotor Remetinec Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Prva vožnja najavljena je za danas, u 4 sata i 32 minute ujutro, a autobusi će voziti sve do ponoći, svakih 8 minuta radnim danom, odnosno svakih 10 do 16 minuta nedjeljom.

Projekcija budućeg rotora Izvor: Društvene mreže / Autor: Jutarnji list

Izvanredna linija vozit će od Savskog mosta kroz Savski gaj i Trnsko, Avenijom Dubrovnik uz Velesajam do Muzeja suvremene umjetnosti i Sopota te će se vraćati istom trasom. Tramvaji broj 7 i 14 neće prestati voziti, nego će prometovati skraćeno, prenosi N1