OPTUŽBE IZ HDZ-A

'Josipović je otvorio nedovršenu polikliniku zbog kampanje'

15.12.2014 u 20:55

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a brodsko-posavske županije Pero Ćosić izjavio je u ponedjeljak da 'javno osuđuje' postupak aktualnog predsjednika Ive Josipovića koji je u subotu, 13. prosinca, protokolarno otvorio nedovršenu polikliniku slavonskobrodske bolnice 'Dr. Josip Benčević', a otvaranje poliklinike koja nije spremna za rad, Josipović je iskoristio za svoju 'neprimjerenu samopromociju u izbornoj kampanji'

'Javno osuđujemo otvaranje nedovršene poliklinike Opće bolnice 'Dr. Josip Benčević' u Slavonskom Brodu od strane još uvijek aktualnog predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, koji ju je u subotu protokolarno otvorio, te njezino otvaranje iskoristio za svoju neprimjerenu samopromociju u izbornoj kampanji, iako je još uvijek potpuno prazna i nije spremna za rad', istaknuo je predsjednik brodsko-posavskog HDZ-a na konferenciji za novinare, čija je jedina tema bila upravo otvaranje poliklinike.

Ćosić je također osporio izjavu Josipovića da je u Slavonskom Brodu bio kao predsjednik, rekavši kako je na otvaranje poliklinike stigao autobusom angažiranim upravo za potrebe predsjedničke kampanje. Inače, Josipović je u subotu rekao da mu je u vrijeme predizborne kampanje problem razdvojiti aktivnosti.

Prije otvaranja poliklinike u Slavonskom Brodu, kao predsjednički kandidat Josipović je istog dana održao više skupova i susreta s građanima na području Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, a nakon ove svečanosti put je nastavio na stranački skup u Daruvaru. Tijekom otvaranja klinike nije bilo isticanja nikakvih plakata niti predizborne promocije.


Iz HDZ-a podsjećaju da je bolnička poliklinika velik projekt kojeg građani Brodsko-posavske županije dugi niz godina iščekuju. Vrijedan je više od 33 milijuna kuna samo u svom infrastrukturnom dijelu, a put do realizacije bio je iznimno težak.

'Predsjednik Josipović otvorio je zgradu, kapitalnu investiciju u čijoj izgradnji apsolutno nije sudjelovao, pa niti pomagao da se određeni problemi lakše prebrode. Da bi se poliklinika opremila i došla u uporabnu fazu trebat će još najmanje toliko novaca i s pravom se pitam zašto predsjednički kandidat nije došao i rekao - 'donosim vam opremu jer svi građani Grada Slavonskog Broda, Brodsko-posavske županije i šire zaslužuju adekvatnu zdravstvenu zaštitu'. Ovakav gaf, sramotno ponašanje i obmana građana dugo nije viđena i siguran sam da se ljudi koji vode izbornu kampanju predsjedničkog kandidata Ive Josipovića, sada itekako trude da mediji i javnost o tome što manje doznaju', rekao je brodsko-posavski župan Danijel Marušić (HDZ).

U Upravi slavonskobrodske Opće bolnice tvrde kako je plan opremanja poliklinike predan Ministarstvu zdravlja. Tihomir Biščević, sanacijski upravitelj slavonskobrodske bolnice na svečanosti otvaranja najavio je kako će dio prostora poliklinike opremiti već raspoloživim namještajem i opremom, a drugi dio novom kupovinom.

Nova poliklinika s 85 ambulanti građanima bi trebala biti na raspolaganju u siječnju, najavio je.