ministar bošnjaković

'Ja vjerujem gospodinu Turudiću, mi se dugo znamo, to je naš renomirani sudac i nemam razloga da mu ne vjerujem'

30.09.2019 u 11:38

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ustvrdio je da oko suca Ivana Turudića i sudskog procesa zbog prebrze vožnje jedino postoji pravomoćna odluka da je vozio brzo, a to se, kaže događa.

"Nema dvojbe, to je pravomoćno utvrđeno da je na toj dionici vozio brže nego što je dozvoljeno, to je pravomoćno. To u svakom slučaju nije nešto što je prihvatljivo ponašanje, ali nažalost događa se da vozimo brže ponekad. S te strane on je kaznu platio, taj dio je gotov", ustvrdio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, javlja N1.

"Što se tiče drugih stvari koje su se isticale u javnosti da je bježao pred policijom, policja u tom smislu nije podnijela nikakvu prekršajnu prijavu i u tom formalnom smislu prijavu nemamo i ponovio mi je priču koju je rekao medijima", nastavio je ministar.

"Što se tiče neodazivanja sudu i sud je sam u formalnom smislu rekao da dostava nije bila uredna i ne vidim što bih ja tu više trebao. Dobio sam pisano očitovanje i vidjet ću da li ima nekih razlika u odnosu na ono što smo danas razgovarali", zaključio je.

Glasnogovornik suda u Bjelovaru na ovu je temu ranije izjavio da je šest pošiljki upućenih sucu Turudiću bilo vraćeno s naznakom dostavljača (Hrvatske pošte) da je obaviješten, ali nije podigao pošiljku.

  • +9
Ivan Turudić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na pitanje novinara je li moguće da sudac nije upoznat kako funkcionira prekršajni proces kaže: "Ja vjerujem gospodinu Turudiću, mi se dugo znamo, to je naš renomirani sudac koji je sudio u velikim predmetima i nemam razloga da mu ne vjerujem."

Na pitanje o navodima iz presude prema kojem je sutkinja zaključila da je sudac Turudić očito izbjegavao preuzimanje poziva odgovara da je sud dao priopćenje da dostava nije bila uredna i da presudu nije gledao.

"U ovom trenutku ja vidim jedino da imamo pravomoćnu odluku da je čovjek brzo vozio", rekao je i ponovio da policija nije procesuirala situaciju sa snimke iz koje se, kako je rekao ravnatelj policije, vidi da nije stao na zahtjev presretača.