prebrza vožnja

Turudić ipak nije primio sudski poziv; šest pošiljki sa suda bilo je vraćeno jer ih nije podignuo

26.09.2019 u 13:24

Bionic
Reading

Sudac Ivan Turudić ipak nije primio sudski poziv kao što je on to i tvrdio u svojim očitovanjima medijima

Naime, na upit Večernjeg lista ima li u spisu predmeta koji se vodio kod sutkinje Sanje Klaude uistinu dokaz da je Turudić zaprimio sudski poziv koji mu je poslan u svibnju, glasnogovornik Općinskog suda u Bjelovaru, sudac Darko Laklija kaže da niti taj jedan od mnogih koji su mu upićeni Turudić nije primio.

'Što se tiče navoda iz obrazloženja presude da je sudac Turudić kao okrivljenik u tom predmetu uredno primio poziv za ročište zakazano za 9. svibnja 2019., radi se o omašci jer isti taj poziv nije uredno primio, kao niti bilo koji drugi poziv koji su mu uputili, bilo Općinski prekršajni sud u Zagrebu, kojem je upućena zamolnica za ispitivanjem okrivljenika, bilo ovaj sud, a isto tako nije niti u dva navrata primio presudu, koja mu je na kraju, sukladno odredbama Prekršajnog zakona, uručena putem e-oglasne ploče ovog suda. Dakle, sveukupno šest pošiljki upućenih sucu Turudiću je bilo vraćeno s naznakom dostavljača (Hrvatske pošte) da je obaviješten ali nije podigao pošiljku', kažu na Općinskom sudu u Bjelovaru.

  • +9
Ivan Turudić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sutkinja je u presudi napisala da je sudac Turudić poziv od 9. svibnja 'uredno primio, ali se istom nije odazvao niti je svoj izostanak ispričao'. Pozive od 24. lipnja i 19. kolovoza nije preuzeo kod dostavne službe 'na temelju čega je sud zaključio da okrivljenik očigledno izbjegava primitak sudskog poziva te je poziv za ispitivanje za 19. kolovoza 2019. istaknut na e-oglasnoj ploči, na koju mogućnost je okrivljenik i upozoren u obaveznom prekršajnom nalogu, koji mu je uručen na mjestu počinjena prekršaja'.