prebrza vožnja

Turudić odgovorio SDP-u i Mostu: Nisu više vremena kad je Centralni komitet bacao fetve, nema osude prije osude

26.09.2019 u 18:30

Bionic
Reading

Na odgovor Općinskog suda u Bjelovaru u kojem je navedeno da sudac Ivan Turudić ipak nije primio sudski poziv, kao što je on i sam tvrdio, Turudić je kazao da mu je drago što je Sud potvrdio da govori istinu

"Meni je to drago, jer potvrđuje ono što sam od početka govorio. Međutim, takve stvari prolaze ispod radara javnosti, jednako kao što je jučer prošlo i priopćenje policijske postaje Bjelovar da nikakav postupak protiv mene radi bijega nije pokrenut, što govori da ja nisam bježao", kazao je za N1 Ivan Turudić.

Dodao je da i danas mnogi mediji pišu o tome kako treba preispitati je li on doista bježao ili ne.

"I danas mnogi govore da se mora propitati jesam li bježao ili ne, pa i portal koji je donio vijest o priopćenju suda u Bjelovaru. Dakle, samo su potvrdili ono što sve vrijeme govorim. Za oba krimena koja su mi stavljena na teret, taj da sam bježao i da nisam išao na sud iako sam primio poziv, sada se sud oglasio priopćenjem u moju korist", rekao je Turudić.

Kada je u pitanju zahtjev SDP-a da bi trebao dati ostavku, Turudić kaže kako je u pitanju govor iz prošlog sustava.

"Što se tiče komentara Mosta i SDP-a da podnesem ostavku, to vam je govor iz onog prošlog sustava, vremena kada je bilo jedinstvo vlasti. Tada je Centralni komitet poslao svoju fetvu i na koga bi ona bila uperena, nikada ne bi pobjegao od nje. To je bila osuda prije osude, i to je manir koji sam jučer čuo od zastupnika Jovanovića.

On to jednostavno nema pravo. U demokratskoj je državi načelo trodiobe vlasti. Moje razrješenje može tražiti ovlašteni predlagatelj, a to je ministar pravosuđa, predsjednik Vrhovnog suda ili Sudačko vijeće nadležnog suda. Stegovni postupak ili odluku o razrješenju donosi državno sudbeno vijeće. Zastupnik Jovanović nema s tim ništa, nema legitimaciju to tražiti i na taj način krši osnovne demokratske postulate", zaključio je Turudić.