tko je podbacio?

HDZ-ovci poslali izvješća u središnjicu, no ona neće biti analizirana ovaj tjedan

03.06.2019 u 23:21

Bionic
Reading

Sve lokalne organizacije HDZ-a poslale su u središnjicu stranke izvještaje o rezultatima izbora za Europski parlament, no vodstvo stranke neće se odmah pozabaviti njima

HDZ-ove županijske organizacije, uključujući HDZ Grada Zagreba, imale su rok do petka da u središnjicu dostave izvješća i analizu izbornih rezultata u svojim ograncima. Kako doznajemo, sva su izvješća pristigla, no još neće biti analizirana.

Analiza će se obaviti na sjednicama stranačkih tijela, no to se ipak neće dogoditi ovaj tjedan. Do toga će, doznajemo, uskoro doći, no kada točno, to nije poznato.

Oni za koje se pokaže da su imali najlošije rezultate i da su podbacili mogli bi snositi sankcije, a prema medijskim napisima, prstom se već upire u Zagreb, Split i Vukovar.

Podsjetimo, kao neke od razloga slabijeg rezultata Plenković je već spomenuo napade drugih stranaka na HDZ, referendumsku inicijativu sindikata, ali i medije, za koje smatra da ne prate dovoljno dobre stvari koje radi Vlada.

Glavni HDZ-ov analitičar Robert Kopal već je rekao da se HDZ-u dogodio 'crni labud', a gostujući na N1 televiziji ovaj vikend spomenuo je i unutarstranačku sabotažu.

'Što je crni labud? On ima tri karakteristike. Nije točno to da je nepredvidiv. On je atipičan. Drugo svojstvo, ima velik učinak. Za nas je zbilja imao veliki učinak. Treća oznaka je da ljudi nakon toga imaju tendenciju racionalizirati i objašnjavati da je to zapravo bilo predvidivo. Bojkot u smislu samostalne odluke birača potpuno je legitiman. Ali kad imate situaciju da netko organizira, savjetuje i potiče, onda imate sabotažu. Sigurno neću izlaziti s imenima i neću iznositi zaključke prije nego stranka dođe do zaključaka i zauzme stav', kazao je Kopal.

  • +49
Andrej Plenković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia