VJERNI MINISTAR

'Zaokruživat ću Plenkovića sve dok se bude kandidirao za predsjednika HDZ-a'

02.06.2019 u 16:24

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova i međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović izjavio je u nedjelju kako će aktualnog predsjednika te stranke i premijera Andreja Plenkovića "zaokruživati sve dok se on bude kandidirao za predsjednika HDZ-a". Kazao je i kako još nije vidio rezultate analiza o tome koje su županijske organizacije podbacile na proteklim europarlamentarnim izborima ali i dodao da nije poanta u sankcioniranju nego u izvlačenju pouke o tome zbog čega stranka nije dobila više glasova

"Ne mislim da je poanta te analize u tome da se vidi koje je županijska organizacija podbacila, iako će se to konačno u analizi vidjeti", rekao je Božinović novinarima na postrojavanju Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite upitan o analizi rezultata te tome koje su županijske organizacije podbacile na proteklim europarlamentarnim izborima.

>>> Kopal: Sabotirani smo iznutra, imam dokaze

Na temelju te analize koju, tvrdi, još nije vidio, utvrdit će se zbog čega broj glasova nije bio veći.

"Mislim da nije poanta u sankcijama nego da izvučemo pouke zbog čega nismo dobili veći broj glasova. Može se to gledati i na način da smo dobili skoro 50.000 glasova više od drugoplasirane stranke, no za HDZ to nije dovoljno jer računamo na još veću podršku hrvatskih građana i siguran sam da ona neće izostati na slijedećim izborima", rekao je Božinović o izborima na kojima je HDZ osvojio četiri mandata u Europskom parlamentu.

  • +21
Sjednica Predsjedništva HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Tvrdi i kako se u stranci još nije razgovaralo o tome je li na djelu bio unutarstranački bojkot.

"O tome nije bilo riječi u stranci, jer još uvijek nemamo potpuni uvid", poručio je.

  • +16
Postrojavanje državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Na pitanje za koga bi glasovao na unutarstranačkim izborima za predsjednika HDZ-a da su oni danas: Miru Kovača, Davora Ivu Stiera ili Andreja Plenkovića uzvratio je: "Ja sam zaokružio Andreja Plenkovića i to ću raditi sve dok se on bude kandidirao za predsjednika HDZ-a".

  • +5
Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL