TEHNO SAVJETI

Želite glasovno upravljati ChatGPT-jem? Evo kako to možete učiniti

28.09.2023 u 18:50

Bionic
Reading

Pokazat ćemo vam nekoliko načina kako komunicirati i upravljati robotom s umjetnom inteligencijom bez korištenja tipkovnice

ChatGPT, robot za brbljanje temeljen na umjetnoj inteligenciji, pronalazi sve više mjesta za primjenu u našim svakodnevnim životima.

Ako vam je zamorno tipkati upite dok komunicirate s njim, pokazat ćemo vam nekoliko načina kako to možete učiniti koristeći glas.

1) ChatGPT za mobilne uređaje

Mobilna aplikacija vjerojatno je najjednostavniji način kako upravljati ChatGPT-jem koristeći glas. Dostupna je za operativne sustave Android i iOS. Prilično jednostavna za korištenje.

  • Instalirajte aplikaciju i prijavite se.
  • Dodirnite dugme mikrofona (prikazuje se kao sličica zvučnog vala na iPhoneu) na području za unos teksta, gdje inače upisujete tekst kako biste započeli snimanje.
  • Izgovorite svoj upit na glas.
  • Nakon što završite s govorom, dodirnite Tap to stop recording. ChatGPT će zaustaviti snimanje i početi transkribirati vašu glasovnu snimku u tekst.
  • Nakon što je prijepis dovršen, pregledajte tekst kako biste bili sigurni da je točno zabilježio ono što ste rekli.
  • Dodirnite dugme za slanje kako biste poslali transkribirani tekst kao upit na ChatGPT.

Možete izgovoriti naredbe i pitanja naglas, i potom čuti glasovne odgovore. Zasad je ova značajka dostupna samo korisnicima servisa ChatGPT Plus.

2) Aplikacija VoiceGPT

Ova će vam aplikacija omogućiti dvosmjernu komunikaciju i ako ne koristite VoiceGPT. Evo kako ćete ju postaviti:

  • Instalirajte aplikaciju VoiceGPT iz trgovine Android Play.
  • Otvorite aplikaciju i prijavite se na svoj korisnički račun pri ChatGPT-ju.
  • Kucnite sličicu mikrofona pri dnu zaslona aplikacije i dajte aplikaciji VoiceGPT dopuštenje za pristup mikrofonu vašeg uređaja.
  • Kucnite sličicu Home i pomaknite se prema dolje kako biste omogućili postavku Show InstaBubble. Također, uključite sklopku uz Hey, Chat.

Kad god želite koristiti glasovne naredbe na ChatGPT-ju, pokrenite aplikaciju, kliknite sličicu poruke ispod zaslona, ​​izgovorite svoja pitanja i naredbe naglas. ChatGPT će prikazati tekst i odgovoriti glasom.

Dobro je i na stranici s postavkama uključiti Auto Reactivate Microphone, tako da ne morate svaki put ručno ponovno uključivati ​​mikrofon.

3) Mobilna tipkovnica

Upotrebom ugrađenih značajki tipkanja glasom na vašem pametnom telefonu ili tablet računalu možete koristiti glasovne naredbe za slanje upita ChatGPT-ju izravno putem njegovog sučelja za brbljanje.

Ako koristite Android, tipkovnica Gboard dolazi sa značajkom glasovnog tipkanja. Za korištenje ove značajke:

  • provjerite je li Gboard aktivna tipkovnica
  • kucnite polje za unos upita na sučelju za chat ChatGPT
  • kucnite sličicu mikrofona u gornjem desnom kutu sučelja tipkovnice Gboard
  • izgovorite svoj upit naglas dok se transkribira u tekst.

Ako koristite iPhone, Googleov Gboard također je dostupan na iOS-u. Ako nemate Gboard ili vam se ne sviđa, isprobajte Microsoftovu tipkovnicu SwiftKey (Android | iOS).

Za korištenje značajki glasovnog tipkanja na SwiftKeyu:

  • provjerite je li SwiftKey instaliran i aktiviran kao trenutna tipkovnica na vašem uređaju
  • kucnite sličicu s tri točke u gornjem desnom kutu vašeg sučelja u SwiftKeyu
  • kucnite Voice typing za korištenje značajke.

4) Ugrađeno glasovnog tipkanje na PC-u ili Macu

Vaš Windows PC ili MacBook također mogu koristiti glasovno tipkanje, ako na njima uključite tu značajku dok ste u ChatGPT-jevom sučelju za razgovor.

5) Proširenja (add-ons) za web preglednik Chrome

Možete koristiti Chromeove ekstenzije za pretvaranje teksta u govor opće namjene ili one posebno dizajnirane za ChatGPT. Evo nekoliko primjera:

Voice In

Ovo proširenje za pretvaranje glasa u tekst radi na gotovo svakoj web stranici na kojoj možete upisivati ​​tekst. Na raspolaganju su nekoliko desetaka jezika i brza transkripcija teksta.

VoiceWave - ChatGPT Voice Control

VoiceWave je namjenski napravljen za ChatGPT, pa ima brojne potencijalno korisne značajke. Na primjer, možete izdavati glasovne naredbe na desecima jezika, a VoiceWave će ih automatski prepisati u tekst unutar okvira za unos upita.

Nakon što ste instalirali i aktivirali proširenje za Chrome, sličica mikrofona nalazi se pored vašeg okvira za unos u ChatGPT-ju.

Kliknete li je, pokrenut ćete značajku pretvaranja govora u tekst i mikrofon vašeg računala.

Talk-to-ChatGPT

Talk-to-ChatGPT podržava većinu zastupljenijih jezika i dolazi s mnogim značajkama prilagodbe. Nakon instalacije dodaje mali pravokutni okvir u gornjem desnom kutu vašeg zaslona. Okvir sadrži kontrole za uključivanje i isključivanje tipkanja govorom.

Osim izdavanja glasovnih naredbi, također možete dobiti alat za čitanje ChatGPT-ovih odgovora koristeći različite glasove generirane umjetnom inteligencijom.

Voice Control for ChatGPT

Ovo proširenje za Chrome dodaje nekoliko dugmadi odmah ispod tekstualnog okvira s upitom u ChatGPT-ju, koje možete koristiti za upravljanje glasovnom interakcijom, piše Make Use Of.