TEHNO SAVJETI

Ponestalo vam je prostora na Androidu? Iskoristite ovaj sjajan trik

24.09.2023 u 19:14

Bionic
Reading

Automatsko arhiviranje aplikacija vam može osloboditi hrpu prostora za slike, videe i što god vam je u tom trenutku važno

Ako vam ponestaje prostora na telefonu, jedno vrlo jednostavno rješenje jest da pregledate sve svoje aplikacije i deinstalirate one koje rijetko koristite. Ovo oduzima puno vremena, pogotovo ako niste sigurni kojih se aplikacija uopće želite riješiti.

Google je upravo zato ažurirao Trgovinu Play sa značajkom koja automatski arhivira aplikacije koje ne koristite kada vašem telefonu ponestane prostora za pohranu. Pokazat ćemo vam kako automatski arhivirati svoje aplikacije.

Automatsko arhiviranje u Trgovini Play

Značajka automatskog arhiviranja dostupna je svima putem Trgovine Play, ali je prema zadanim postavkama onemogućena. Da biste je počeli koristiti, morat ćete je aktivirati. U slučaju da ne možete pronaći značajku navedenu u izborniku postavki vaše aplikacije Trgovina Play, provjerite imate li najnoviju verziju.

Za početak otvorite Trgovinu Play. Dođite do stavke Postavke dodirom na vašeg avatara u gornjem desnom kutu zaslona. Proširite karticu Općenito i pomaknite se prema dolje kako biste pronašli opciju Automatsko arhiviranje aplikacija. Uključite je da biste uključili značajku.

Što radi značajka automatskog arhiviranja aplikacija?

Pronalaženje aplikacija koje rijetko koristite zamoran je zadatak. Čak i kada to učinite, možda ćete ih oklijevati deinstalirati. Značajka automatskog arhiviranja 'ubija dvije muhe jednim udarcem'. Ne samo da oslobađa prostor arhiviranjem rijetko korištenih aplikacija, već čuva njihove dijelove i omogućava naknadnu instalaciju.

Kada se aplikacije arhiviraju, vaš telefon će i dalje zadržati njihove podatke i samo će se riješiti instalacijskih datoteka. U trenutku kada trebate ponovno koristiti aplikaciju, jednostavnim pritiskom na ikonu ponovno ćete preuzeti aplikaciju iz Trgovine Play i vratiti podatke.

Unatoč tome što je značajka omogućena, nećete primijetiti da se neiskorištene aplikacije arhiviraju osim ako vašem telefonu ponestaje prostora za pohranu. Korištenje ove značajke u kombinaciji s drugim načinima za oslobađanje pohrane na telefonu trebalo bi ublažiti sve buduće brige koje biste mogli imati u vezi s prostorom za pohranu, zaključuje Makeuseof.