CHECK IN

Želite bližnjima otkriti da ste stigli kući? iOS 17 ima super rješenje

06.06.2023 u 14:51

Bionic
Reading

Nova funkcija iOS-a 17 pod imenom Check In korisnicima omogućuje praćenje izabranih kontakata tijekom putovanja, a automatski otkriva ako će kasniti ili ako su im priključeni uređaji na niskom postotku baterije

Jedna od najutješnijih stvari kod putovanja je znati da se vaši bližnji kući vraćaju na vrijeme. Appleova nova funkcija Check In jednostavan je i prilično cool način obavještavanja prijatelja ili partnera o sretnom dolasku. Funkcija, naravno, radi samo ako imate iPhone te se skriva u aplikaciji iMessage pod izbornikom koji iskače pritiskom na tipku plus.

Otvorite li razgovor s osobom ili osobama koje želite upozoriti o vremenu dolaska kući, sve što morate napraviti je stisnuti plus i birati Check In. S obzirom da iPhone zna gdje živite, provjerit će gdje ste sad i procjeniti koliko će vam otprilike vremena trebati prije nego što dođete kući - bilo da hodate ili se vozite. Ako pretpostavi krivo (možda je duga šetnja ili kratka vožnja), korisnik može birati tipku uredi i prilagoditi vrijeme prema svojoj procjeni.

Ovo funkcionira čak i ako ste već kod kuće - recimo da odlučite ići na šetnju ili kasno do trgovine i želite da vaš muž zna kad ste se vratili kući. Vi samo trebate procijeniti duljinu putovanja i sustav će ih informirati o vašem dolasku. Ako sretnete prijatelja na trčanju ili odlučite stati u trgovini na putu kući, možete jednostavno otvoriti Check In i dodati nekoliko minuta očekivanom vremenu dolaska.

Vaš će telefon pratiti napredak i ako se čini da nešto nije u redu, pitat će vas jesu li stvari u redu - ako nije, možete poslati upozorenje.

Check In ne dijeli vašu lokaciju u stvarnom vremenu. Ako ne dođete kući na vrijeme i ne onemogućite ga, vaši prijatelji će moći vidjeti vašu trenutnu lokaciju, rutu kojom ste išli kući te razinu baterije i signala vašeg telefona. Svi podaci koje šaljete su enkriptirane na obje strane.

  • +13
iOS 17 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apple

Kada se vratite, svi koje ste uključili u razgovor dobit će obavijest da ste se vratili. Naravno, ovu se notifikaciju i dalje može propustiti, no njome se bar smanjuje šansa da odete ravno u krevet, bez da ste svima javili o sretnom dolasku. Ako netko od ljudi iz vaše grupe ne koristi iPhone, i dalje je moguće dati im do znanja da ste dobro - sve što vam treba je neka druga aplikacija koja radi sličnu funkciju kao Check In.

Ako imate iPhone, Check In je definitivno solidan izbor, pogotovo s obzirom na integraciju s iMessageom.