automatska korekcija

Napokon nadogradnja: iPhone će s iOS-om 17 riješiti jednu veliku boljku

06.06.2023 u 11:06

Bionic
Reading

Apple će s novim iOS-om donijeti 'dramatično poboljšani' jezični model koji će olakšati rad s jednim od najvećih smetala pri tipkanju - sustavom za automatsku korekciju

Apple kaže da će iOS 17 uključiti poboljšani jezični model za predviđanje riječi koji će poboljšati automatske ispravke za iPhone. Svaki put kad počnete nešto pisati, strojno učenje na smartfonu će inteligentno korigirati greške s većom preciznošću, a prijedlozi za tekst pojavljivat će se dok tipkati, te vam dozvoliti dovršavanje rečenica pritiskom na razmaknicu.

Automatska korekcija dobila je nadograđeni dizajn koji će kratkotrajno podcrtati automatski ispravljenu riječ. Pritiskom na podcrtanu riječ vidjet ćete izvornu riječ koju ćete pritiskom moći vratiti. Sistem će isto učiti vaše navike tipkanja kako bi izbjegavao neke korekcije.

  • +13
iOS 17 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apple

iOS 17 je dostupan korisnicima Apple Developer programa, a 'običnim' će ljudima postati dostupan kasnije ove godine. Automatski ispravci mogu se aktivirati odlaskom u postavke i pritiskom na General > Keyboard > Auto-Correction.