TEHNO SAVJETI

Trebate predloške za e-poštu? Evo šest kreativnih načina kako ih izraditi

24.11.2023 u 11:04

Bionic
Reading

Unaprijed pripremljeni predlošci za e-mail ne samo što vam mogu uštedjeti puno vremena, već i pomoći u ostavljanju boljeg dojma

Pokazat ćemo vam nekoliko načina kako izraditi predloške za e-poštu pomoću kojih ćete skratiti vrijeme pripreme i slanje poruka, ali i ih i personalizirati, odnosno prilagoditi različitim potrebama i željama.

1) ChatGPT

Robot za brbljanje temeljen na umjetnoj inteligenciji vjerojatno je jedan od najbržih i najjednostavnijih načina za generiranje predloška e-pošte.

Kao što vjerojatno znate, ChatGPT se oslanja na veliki jezični model osposobljen za stvaranje teksta nalik ljudskom.

Budući koristi predviđanja temeljena na skupu podataka za obuku, nije uvijek 100 posto točan i precizan. Vjerojatno ćete ga morati malo kalibrirati kako bi što bolje odražavao vaš stil i ton.

Primjerice, evo što mu možete reći o svom prodajnom i marketinškom predstavljanju:

  • definirajte svoje ciljeve i ciljanu publiku
  • opišite koje vještine možete ponuditi
  • dajte povratne informacije i predložite promjene u predlošku.

Možete također dodati i razne elemente koje želite uključiti u predložak. Recimo, u upitu možete navesti kako želite poziv na kontakt putem Zooma na kraju predloška.

Ne ustručavajte se biti što detaljniji u opisu prilikom kreiranja upita. Pazite jedino da pritom ne koristite potencijalno osjetljive podatke i informacije.

2) Canva

Ovo je rješenje pogodno ako redovno šaljete newslettere, recimo.

Canva nudi razne kreativne predloške e-pošte koje možete prilagoditi. Neki su besplatni, dok za druge treba platiti. Predlošci za koje treba platiti razlikuju se po tome što imaju sličicu krune.

Pretraživanje predložaka možete filtrirati prema stilu, izgledu ili temi predloška. Alternativno, možete početi od nule klikom na Create blank.

Možete uređivati fontove, dodavati slike i primjenjivati grafike. Postoji i specijalizirani komplet u koji možete dodati fontove i logotip svoje robne marke. Na kraju možete promijeniti veličinu predloška pomoću značajke Canva Magic Switch.

3) Alat za izradu HTML predložaka e-pošte

Ako ste programer ili imate iskustva s kodiranjem u HTML-u, možete primijeniti svoje znanje za izradu predloška e-pošte. Stripo je besplatni program za izradu HTML predložaka e-pošte s uređivačem.

Kliknite dugme New template za početak ili pregledajte biblioteku postojećih predložaka. Za pregled HTML koda kliknite dugme Code na gornjoj navigacijskoj traci.

Možete kliknuti bilo koji element kako biste pregledali blok računalnog koda odvojeno od ostalih elemenata. Također možete promijeniti veličinu fonta prozora za kodiranje.

Stripo omogućuje i uređivanje sadržaja pomoću CSS-a. Kliknite dugme CSS u gornjem desnom kutu prozora za kodiranje kako biste uredili izgled svog predloška.

U bilo kojem trenutku možete vidjeti kako vaš predložak izgleda na stolnom računalu i mobilnom uređaju pritiskom na gumb Preview. Moguće je poslati do pet probnih e-poruka.

4) Predlošci ugrađeni u Gmail

Evo kako možete uključiti predloške e-pošte u Gmailu:

  • kliknite sličicu postavki i odaberite See all settings
  • otvorite karticu Advanced
  • pokraj opcije Templates kliknite Enable
  • kliknite Save Changes.

Ako želite izraditi predložak, otvorite novu poruku i upišite predložak koji želite duplicirati.

Spremite nacrt e-pošte kao predložak slijedeći korake u nastavku:

  • kliknite izbornik s tri točke na dnu prozora e-pošte
  • zadržite kursor računalnog miša iznad Templates
  • odaberite Save draft as template, pa zatim Save as new template.

Kako biste dodali postojeći predložak e-poruci, ponovno kliknite tri točke.

Nakon što zadržite kursor iznad opcije Templates, vidjet ćete popis svojih spremljenih predložaka. Kliknite naslov predloška da biste ga primijenili na novu e-poštu.

5) Proširenje za web preglednik

Typedesk je alat za produktivnost dostupan za operativne sustave Windows i macOS te kao proširenje preglednika koji vam može pomoći pri izradi predložaka e-pošte.

Svoje predloške možete vidjeti i urediti u bilo kojem trenutku pristupom nadzornoj ploči.

Želite li pokrenuti pretraživanje, pritisnite zajedno tipke Alt i C.

Upisivanjem jednostavnih naredbi u e-poruke možete trenutno umetnuti predloške. Također možete prilagoditi elemente prije umetanja predloška, kao što su ime primatelja, naziv njegove tvrtke i naziv vaše tvrtke.

6) Gotovi predlošci

Hunter je online knjižnica s desecima predložaka e-pošte, u rasponu od prodaje i marketinga do zapošljavanja i umrežavanja.

Možete pretraživati pomoću glavnih kategorija ili istražiti potkategorije za specifičnije poruke e-pošte. Također možete dobiti uvid u to koje su prezentacije najučinkovitije, zahvaljujući Hunterovom sustavu ocjenjivanja.

Možete spremiti svoje omiljene predloške stvaranjem besplatnog korisničkog računa, piše Make Use Of.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.