ČETIRI ALATA

Netko vam je 'podvalio' uradak ChatGPT-a? Evo kako to provjeriti

16.11.2023 u 13:36

Bionic
Reading

Postoje alati koji bi vam mogli pomoći u otkrivanju je li autor doista čovjek ili je ipak riječ o stroju. Donosimo pregled njih četiri, za koje vjerujemo kako bi mogli biti korisni

Kako ChatGPT napreduje, tako postaje sve teže razlikovati što je napisao čovjek, a što je generirala umjetna inteligencija.

Naročito je to problem u školama, na fakultetima te radnim mjestima koja traže izradu seminarskih i diplomskih radova, analiza, procjena i drugih uradaka u pisanom obliku.

Postoje alati koji bi vam mogli pomoći u otkrivanju je li autor doista čovjek ili je ipak riječ o stroju.

Donosimo pregled njih četiri, za koje vjerujemo kako bi mogli biti korisni. Imajte na umu kako nisu nepogrešivi, pa ćete se ipak morati osloniti i na vlastitu sposobnost rasuđivanja i razlikovanja.

1) GPTZero

GPTZero je cjenovno pristupačna opcija za provjeru ove vrste. Besplatna mrežna usluga ne zahtijeva prijavu i omogućuje skeniranje sedam dijelova teksta, do 5.000 znakova svaki.

Prijava na uslugu s besplatnim korisničkim računom daje vam 10.000 riječi mjesečno, u blokovima od 5.000 znakova.

GPTZero također ima značajku skeniranja dokumenata. Možete učitati datoteku i dati je skenirati bez potrebe za kopiranjem i lijepljenjem. Besplatno možete prenijeti tri dokumenta odjednom i dati ih skenirati.

Najeftinija pretplata košta 10 američkih dolara mjesečno i omogućava skeniranje 150 tisuća riječi tijekom 30 dana, 50 tisuća riječi u jednom skeniranju i učitavanje deset datoteka odjednom.

2) Sapling AI Detector

Besplatna inačica Sapling AI Detectora može skenirati do 2.000 znakova i omogućuje 20 skeniranja.

Ako želite više, možete se prijaviti za korisnički račun Pro i dobiti skeniranje 8.000 znakova istovremeno s neograničenim brojem skeniranja. Pro košta 25 dolara mjesečno, uz 30-dnevno besplatno probno razdoblje.

Sapling dolazi s nizom dodataka koji bi vam mogli biti korisni - recimo, proširenjem za Chrome i dodacima za Google Docs, Microsoft Word i Microsoft Outlook.

3) Winston

Winston je malo ograničen ako želite besplatno skenirati pisanje ChatGPT-a. Ne možete skenirati dok se ne prijavite, a nakon što to učinite, usluga vam daje 2.000 kredita (jedna riječ po kreditu).

Nakon što to potrošite, morat ćete platiti premium plan ili preuzeti proširenje za Chrome za dodatnih 10.000 kredita.

Međutim, ako ste spremni platiti Winston ima više naprednih značajki. Početna pretplata od 12 dolara mjesečno nudi skeniranje 80 tisuća riječi, značajku OCR skeniranja za provjeru slika teksta i generator PDF izvješća.

4) ZeroGPT

ZeroGPT je dobra opcija za ljude koji žele besplatni alat za otkrivanje ChatGPT-ja. Ponudit će vam besplatno skeniranje do 15 tisuća i skeniranje pet datoteka odjednom.

Za najmanju pretplatu (8,29 dolara mjesečno) možete računati na 50 tisuća znakova po skeniranju, piše Make Use Of.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.