TEHNO preporuka

Ovo su najbolje videoigre prve polovice 2023.

12.06.2023 u 15:55

Bionic
Reading

Godina 2023. započela je s nekoliko jako dobrih naslova, na čelu s izvrsnim nastavkom ikoničke Zelde

Prvi dio 2023. donio je niz interesantnih naslova ljubiteljima videoigara. Konačno smo dočekali nastavak Legend of Zelde, Warhammer je stigao u formatu pikseliziranog FPS-a, a iznenadio nas je i Tango Gameworksov Hi-Fi Rush - akcijska ekstravaganca koja je doslovno došla niotkud.

Ovo su naši omiljeni gejming naslovi prve polovice 2023.

Dredge

Izvor: Društvene mreže / Autor: Team17

Dredge je simulacija pecanja i simulacija s elementima kozmičkog horora. Naoko nespojiv koncept pecanja povezanog s elementima Call of Cthulhua uspješno je ostvaren u igri, u kojoj možete prevoziti dobra među lukama, pecati tijekom dana i polako nadograđivati brod, no cijela poanta igre je da vas svojim mračnim tajnama i dobrom pričom neprestano vuče za nos prema opasnijim vodama. Napeta atmosfera, osjećaj nepoznatog i izvrsna art direkcija ovu neobičnu igru bez problema stavljaju među naše omiljene naslove 2023.

Pizza Tower

Izvor: Društvene mreže / Autor: Tour De Pizza

Pizza Tower, veliko ljubavno pismo popularnom serijalu Wario Land, nevjerojatno imitira koncept serijala o 'zlom Mariju' koji, umjesto skakanja preko neprijatelja, probija zidove ili ih razbacuje oko sebe. Pizza Tower zamjenjuje brkatog antijunaka pizza majstorom Peppinom Spagettijem, izgubljenom u surealnom tornju Pizze. Cijela stvar ima izvrsnu glazbu te brižne animacije u ekscentričnom stilu devedesetih. Udžbenički osjećaj zamaha Wario Landa puno je utjecajniji zbog današnje procesorske snage u usporedbi s onim što je Game Boy bio sposoban na svom malenom osmobitnom CPU-u, a razvojni tim Tour De Pizza nevjerojatno je dotjerao igru koju ljubitelji arkade moraju isprobati.

Hi-Fi Rush

Izvor: Društvene mreže / Autor: Tango

Hi-Fi Rush je zbilja jedinstven naslov i to ne po dizajnu, već po načinu na koji je došao na tržište. Igru su najavili i izdali doslovno u istom danu. Tango Gameworks najviše je poznat po The Evil Withinu i Ghostwire: Tokyu, no Hi-Fi Rushem tim se udaljio od horora i približio estetici Devil May Crya s hrpom šarenih elemenata. Sva borba u Hi-Fi Rushu vođena je glazbom koja općem kaosu dodaje elemente strukture. Ako volite neobične akcijske avanture s puno stila, ovom igrom ne možete promašiti.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Izvor: Društvene mreže / Autor: Nintendo

Nintendo je dolaskom Breath of The Wilda napustio tradiciju Zelde i uveo serijal u prekrasan otvoreni svijet - meditativnu avanturu smještenu u prostranstva prekrasnog Hyrulea. Link više nije morao ići od tamnice do tamnice, slažući hrpe slagalica kako bi završio igru. Novi nastavak Legend of Zelde daje vam nesmiljeni osjećaj slobode i istraživanja, nadogradivši Breath of The Wildove zelene krajobraze s još dva paralelna bioma: mračnim podzemljem i nevjerojatnim letećim otocima. Tears of the Kingdom je toliko otvoren i prostran da Breath of The Wild ponekad izgleda kao njegova oskudna kopija. Problem s količinom stvari za istraživanje i praktički trostrukim prostranstvom do neke mjere ubija koncept opuštenog istraživanja osjećajem blage prezasićenosti. Unatoč tome, nova Zelda predstavlja iznimnu avanturu koju ćemo dugo pamtiti.

Warhammer 40,000: Boltgun

Izvor: Društvene mreže / Autor: Auroch Digital

Na drugom spektru opuštenih igara s kompleksnim mehanikama i otvorenim svijetom stoji retro pucačina u skučenim hodnicima ratom oskrnavljenih svjetova Warhammera 40.000. Boltgun je Warhammerova pucačina u punom smislu starih FPS-ova iz devedesetih koja napušta modernu estetiku na račun 2D-a, podsjećajući najviše na klasik Duke Nukem 3D. U Boltgunu preuzimate ulogu svemirskog marinca koji kreće u borbu protiv kozmičkih užasa što su zaposjeli udaljeni planet. Ako volite starinske igre u kojima se neprestano krećete, imate hrpu destruktivnog oružja i svaki nivo je masivni labirint ispunjen neprijateljima - Warhammer 40.000: Boltgun izvrstan je izbor, pogotovo uzmemo li u obzir to da košta samo 20 eura.