U PROLAZU

Namjestite alarm: Večeras Međunarodna svemirska postaja nadlijeće Hrvatsku i BiH

21.05.2018 u 15:15

Bionic
Reading

Posluži li nas vrijeme, večeras od 22:19 sati ćemo moći vidjeti Međunarodnu svemirsku postaju kako nam prolazi iznad glave

Na svom profilu na Twitteru talijanski astronaut Ignazio Magnani je objavio kako će Međunarodna svemirska postaja večeras (21. svibnja) biti vidljiva golim okom na području Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Prolazit će oko 22:19 sati i biti vidljiva oko pet minuta.

Više informacija kad i gdje će Međunarodna svemirska postaja biti vidljiva možete potražiti na stranici američke svemirske agencije NASA-e spotthestation.nasa.gov.

SVEMIR

Što su točno egzoplaneti i kako ih pronalazimo?

Pogledaj galeriju

Međunarodna svemirska postaja služi kao laboratorij u kojem se izvode eksperimenti iz biologije, fizike, astronomije i meteorologije. Postaja kruži oko Zemlje na visini od 278 do 460 kilometara, prosječnom brzinom 27.724 kilometara na sat.

U siječnju ove godine skupina zagrebačkih srednjoškolaca izravno je popričala s astronautom Scottom Tingleom dok je boravio na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

  • +12
Učenici Prve srednje informatičke škole stupili u kontakt s Međunarodnom svemirskom postajom Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić