pet najboljih

Jeste li isprobali ove zanimljive aplikacije za trčanje?

18.05.2018 u 13:54

Bionic
Reading

Postoji čitav niz aplikacija za pametne telefone koje motiviraju, a ujedno prate i napredak trkača, a mi smo izdvojili pet najzanimljivijih

Trčanje je jedan od najjednostavnijih i najboljih načina tjelovježbe koji, ne samo da pomaže održati dobru kondiciju, već pozitivno utječe na psihičko zdravlje i smanjuje razinu stresa. No, često je teško održati kontinuitet, posebice pri trčanju na dužim relacijama pa svaka motivacija uvijek dobro dođe. Ove aplikacije u tome bi vam mogle pomoći.

  • +8
Poslovna utrka B2B Run na Zagrebačkom velesajmu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Runkeeper

Runkeeper aplikacija dostupna je korisnicima Android i iOS uređaja te je jedan od favorita među trkačima. Koristi GPS kako bi pratila udaljenost prijeđenu tijekom trčanja, hodanja ili bicikliranja, ukupno vrijeme trajanja treninga, potrošene kalorije te nudi još niz korisnih funkcija. Omogućuje i odabir između različitih planova treninga, a možete i sudjelovati u izazovima koji će trening učiniti još zanimljivijim. Aplikacija je besplatna, a može se koristit i na Apple Watch te Android Wear uređajima.

Strava

Ova aplikacija podsjeća na igranje igre s prijateljima. Strava koristi GPS za praćenje vaših ruta i tako dopušta da vidite aktivnonsti vaših prijatelja kojima možete postaviti izazov. Na taj način možete sudjelovati u mjesečnim izazovima te uspoređivati izdržljivost i kondiciju sa svojim prijateljima. Kao jedna od najboljih besplatnih aplikacija za trčanje, Strava će za sve Android i iOS korisnike natjecateljskog duha trening pretvoriti u pravo malo natjecanje.

Rijeka, Osijek pa Zagreb

Idući MAGENTA 1 B2B RUN održava se 24. svibnja u Rijeci, zatim u Osijeku 14. lipnja dok će se velika završnica održati u Zagrebu 13. rujna ove godine. Na ovogodišnji MAGENTA 1 B2B RUN prijaviti se možete već danas i to putem službene web stranice: http://www.b2brun.hr/

Više informacija o utrci možete naći i na MAGENTA 1 B2B RUN Croatia Facebook stranici.

Map My Run

Aplikacija Map My Run nudi opciju Route koja nalazi obližnje lokacije na kojima možete trčati. Raspolaže fondom od više od 70 miliuna ruta, a svaku lokaciju koja vam se sviđa možete spremiti u svoje favorite ili podijeliti s prijateljima. Kao i ostale aplikacije za trčanje, Map My Run mjeri prijeđenu udaljenost, brzinu i potrošene kalorije. Može se povezati s više različitih uređaja za praćenje brzine te s My Fitness Pal aplikacijom, tako da svoje podatke o prehrani i vježbanju možete objediniti na jednom mjestu. Dostupna je za sve Android i iOS uređaje, bez naknade.

Runtastic

Runtastic je aplikacija koja omogućuje da tijekom trčanja mislite na nešto drugo. Sadrži sve značajke dobrih aplikacija za trčanje, ali njena posebnost je u tome što nudi opciju trčanja uz slušanje priča. Svaku priču možete skinuti po cijeni od 1 dolara te je slušati dok trčite. Trajanje svih priča je u rasponu od 30 do 40 minuta, što je ujedno i preporučeno vrijeme trajanja treninga. 

Couch-to-5K

Cilj ove aplikacije je dovesti korisnika u formu kako bi mogao istrčati udaljenost od 5 kilometara. Korisnicima Android i iOS uređaja aplikacija nudi redoviti program treninga u trajanju od devet tjedana. Nudi se i opcija virtualnog trenera te motivacijskih poruka koje možete slušati tijekom trčanja. Ova aplikacija nudi savršenu priliku da razvijete kondiciju i izdržljivost. Kada ostvarite cilj od pet kilometara, zamijenite svog virtualnog trenera s kolegama na poslu i zajedno se prijavite na MAGENTA 1 B2B RUN, prvu poslovnu utrku namijenjenu zaposlenicima tvrtki prijavljenih na području Republike Hrvatske. Sudjelovati možete u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Za više informacija o poslovno sportskom događanju B2B RUN posjetite web stranicu http://www.b2brun.hr/