popularni PATENT

Hoće li i Huawei posegnuti za ovim rješenjem na novom smartfonu?

05.03.2019 u 11:40

Bionic
Reading

Dok Samsung i Honor koriste okrugli izrez na zaslonu kao rješenje za uklanjanje obruba, drugi proizvođači posežu za drukčijim rješenjima. Čini se kako će im se Huawei priključiti

Dok Samsung (Galaxy S10) i Honor (View 20) koriste okrugli izrez na zaslonu kao rješenje za uklanjanje obruba, drugi proizvođači posežu za drukčijim rješenjima. Čini se kako će im se Huawei priključiti.

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (World Intellectual Property Organization, WIPO) objavila je 1. ožujka patent te tvrtke koji prikazuje kliznu prednju kameru, što su uočili na web odredištu Let's Go Digital.

Cijeli stražnji dio uređaja pomiče se prema gore kako bi podigao kameru iznad zaslona i omogućio snimanje. I prednja i stražnja kamera imaju po dvije leće. Prednja strana nije posve bez obruba - u stvari su prilično zastupljeni sa strane i pri dnu - ali ga gotovo uopće nema pri vrhu.

Nema naznaka čitača otiska prsta, što znači kako je možda ugrađen u zaslon ili tipku za uključivanje, a nije nemoguće kako je izostavljen zato što je riječ o nedovršenoj skici.

premijera u zagrebu

Samsung Galaxy S10 stigao je i u Hrvatsku, pogledajte kako je bilo na predstavljanju

Pogledaj galeriju

Kako to već biva, ništa ne jamči kako će patent ikada doista završiti u konačnom proizvodu. Ako se to i dogodi, takav smartfon vjerojatno neće biti top model. No, patent bi mogao biti naznaka smjera u kojem bi u Huaweiju mogli razvijati buduće uređaje.

Sličan smartfon nudi Xiaomi (Mi Mix 3), a nagađa se kako bi skočnu/kliznu kameru mogao imati i OnePlus 7, piše Tech Radar.