svježe predstavljen

Novi Xiaomi Mi Mix 3 dolazi sa skočnim kamerama i deset GB RAM-a

25.10.2018 u 14:16

Bionic
Reading

Xiaomi Mi Mix 3 riješit će problem zubića na zaslonu i skočnih kamera na način sličan onome u starim pametnim telefonima

Mi Mix 3 je najnoviji model u Xiaomijevoj seriji smartfona s punim zaslonom i još jedan s ogromnim omjerom zaslona naspram tijela uređaja.

Za razliku od modela Vivo Nex i Oppo Find X, dizajneri Mix 3 nisu prednju kameru sakrili u mobitel koristeći motore, već je u pitanju klizni mehanizam nalik onome kakav su imali stariji mobiteli. Glavni izvršni direktor Xiaomija Lei Jun tvrdi kako će biti zabavno igrati se s time.

MOBILNI TELEFONI

Što izabrati? Usporedili smo Huawei Mate 20, iPhone XS i Samsung Galaxy S9

Pogledaj galeriju

U toj su kineskoj tvrtci s oba prethodna modela u ovoj seriji (Mix i Mix 2 ) nastojali maksimalno smanjiti obrub oko zaslona. Kako bi izbjegli zubić postavili su prednju kameru ispod zaslona, što se u praksi nije pokazalo dobrim rješenjem pa su ipak popustili i nakon nekog vremena uveli zubić s modelom Mi 8.

Mi Mix 3 je, čini se, novi pokušaj u smjeru u kojem su krenuli Mix i Mix 2. Omjer zaslona i tijela uređaja je 93,4 posto, a obrub pri dnu manji je za gotovo 4,5 milimetra u odnosu na Mi Mix 2S.

Snapdragon 845 i obilje RAM-a

Što se specifikacija tiče, zaslon je OLED, dijagonale 6,4 inča (16,2 centimetra) i razlučivosti 1.080 p. Ima četiri kamere: širokokutnu i telefoto s po 12 megapiksela straga te 24 i dva MP sprijeda. Straga je i čitač otiska prsta. Procesor je Snapdragon 845 i čak deset gigabajta radne memorije (RAM).

U paketu stiže i bežični punjač snage 10 watta, a iduće godine možemo očekivati i izdanje koje će podržavati mreže 5G.

Xiaomi Mi Mix 3 na kinesko tržište stiže 1. studenog, po početnoj cijeni od 475 američkih dolara za model sa šest GB RAM-a i 128 GB memorije. Osam GB RAM-a i 256 GB koštat će 575, dok će za posebno izdanje Forbidden City Palace Museum s 10 GB RAM-a i 256 GB memoriije koštati 720 dolara, piše Verge.