MOBILNI GEJMING

God of War na smartfonima? Sony ima velike planove, a uključuju i zapošljavanja

12.04.2021 u 10:26

Bionic
Reading

Japanski tehnološki div već dugo vremena mjerka mobilne platforme, a sudeći prema nedavno otvorenoj poziciji, uskoro bismo mogli vidjeti povratak PlayStationa na smartfone

Sony, ako se prisjetimo, nije napravio puno sa svojim PlayStation franšizama (osim Uncharted: Fortune Huntera), no to bi se uskoro moglo promijeniti. Eurogamer izvještava da Sony zapošljava voditelja koji bi u sklopu PlayStation Studiosa doveo 'najpopularnije franšize' PlayStationa na mobilne uređaje. Premda radno mjesto ne spominje konkretna imena naslova ili datume kada bi oni trebali izaći, poznato je da strategija obuhvaća razdoblje od tri do pet godina.

Kompanija već dugo vremena neuspješno nastoji spojiti PlayStation brend s mobilnim gejmingom. Pored malog broja konkretnih igara, Sony je najbviše poznato po Xperia Playju - takozvanom 'PlayStation telefonu' koji je bio ispred svojeg vremena. PlayStation Mobile puno je povezanije s portovima igara na PC, kao što je to bilo s nedavnim izlaskom Horizon Zero Dawna.

Jasno je zašto bi Sony pokušao ući u vode mobilnog gejminga - potezom bi doveo PlayStation brend puno široj publici te zaradio puno novca na mikrotransakcijama. Igre poput Fortnitea, PUBG-a i Robloxa postale su popularne zbog svojih mobilnih inačica. Ključ adaptacije je, doduše, napraviti mobilni naslov koji ima istu 'čaroliju' kao i računalni original, prenosi izvor.