POGREŠNI KORACI

Fortnite na sudu i to zbog - ukradenih plesnih pokreta

20.12.2018 u 12:08

Bionic
Reading

Nakon što je Alfonso Ribeiro, glumac iza lika popularnog Carltona iz Princa iz Bel Aira odlučio tužiti Epic i Fortnite zato jer na njegovom plesu zarađuju novac, pridružio mu se i klinac čiji je ples popularizirala Katy Perry na SNL-u

Takozvani Backpack Kid, koji je smislio neobični plesni korak pod imenom 'Floss' najnovija je osoba u nizu koja je pokrenula pravni postupak protiv Fortnitea i NBA 2K zbog navodnog korištenja plesnih pokreta bez njegove eksplicitne dozvole ili plaćenih tantijema.

Izvor: Društvene mreže / Autor: SNL
Izvor: Društvene mreže / Autor: Epic

Pravo ime šesnaestogorišnjaka iz Georgije je Russel Horning, a njegov put do slave krenuo je sa nastupom uz Katy Perry u jednoj prošlogodišnjoj epizodi Saturday Night Livea.

Horning je već osvojio internet objavljivanjem svojih plesnih pokreta na instagramu, a u ponedjeljak je njegova majka Anetta tužila Epic Gmaes i Take Two Interactive, vlasnike igara NBA 2K i Fortnite - s obzirom da on ne može zato jer je maloljetan.

Tužba navodi da su obje kompanije nepošteno koristile njegov ples te zarađivale od njega. Prema američkom zakonu, ples je zaštićen sve dok je originalan, snimljen i u vlasništvu osobe.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Cinema of Gaming

Epic i Take Two, podsjetimo, već tuže dvije osobe - Alfonso Ribiero, poznatiji kao Carlton iz Princa iz Bel Aira te reper 2 Milly koji tvrdi da su gejming kompanije ukrale njegov pokret 'Milly Rock'.

Sve tri tužbe traže od Epica da makne plesove iz igre sve dok ne plate njihovo licenciranje i odštetu.