Dobra vijest za gladne

U Zagreb je stigao Wolt, tvrtka koja vam dostavlja hranu iz restorana. Pogledajte kako funkcionira

20.12.2018 u 09:53

Bionic
Reading

Jeli biste nešto fino, a ne izlazi vam se iz stana? Sve što vam treba je računalo ili mobitel s aplikacijom preko koje možete naručiti hranu iz 35 restorana

Živite u Zagrebu i jede vam se pita iz obližnjeg restorana? Želite naručiti dostavu u ured iz omiljenog sushi restorana? Potrebna vam je preporuka za mjesto u kojem možete preuzeti najbolji svježi taco u gradu?

Ako ste dosad bili na mukama, one će prestati jer od danas je tu Wolt, tvrtka koja restorane povezuje s gladnim korisnicima, a dostavljačima omogućuje fleksibilnu zaradu, piše Bug.

Od Cookie Factoryja do Pivnice Medvedgrad

Za one koji još ne znaju, Wolt je međunarodni servis za dostavu hrane sa sjedištem u Finskoj, koji hranu dostavlja iz više od 2500 restorana u 38 gradova od Češke i Mađarske, preko Skandinavije do Estonije, Latvije i Litve pa sve do Gruzije. A sad se na popisu za dostavu našlo i 35 zagrebačkih restorana iz koji se preko Wolta može naručivati hrana. Popis trenutno uključuje restorane kao što su Bikers Food Bar, Cookie Factory, Curry Bowl, Pani, Pivnice Medvedgrad, Umami, 50 A Burger & Champagne Bar...

Usluga je podijeljena po kategorijama - sushi, hamburgeri, salate, juhe, pizze, ribe, kebabi, odresci - a hrana se dostavlja u posebnim grijanim torbama.

  • +35
Gužve na ovogodišnjem zagrebačkom Adventu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Jedino je ograničenje da se morate nalaziti najviše četiri kilometra od restorana iz kojeg bite naručili obrok. Usluga se može koristiti preko weba na adresi www.wolt.com/hr ili putem pametnog telefona na platformama iOS ili Android. Registracija je jednostavna, a korisnici se mogu prijaviti i putem Facebooka ili emaila.

Na izboru više od stotinu jela

Na izboru je više od stotinu jela, plaća se kreditnim karticama i Visa debitnom karticom. Što se događa s vašom narudžbom možete pratiti u realnom vremenu, od pripreme obroka do isporuke. Aplikacija će vam prikazati točno vrijeme dolaska dostavljača i rutu kojom se kreće od restorana do vas.

Wolt je prvi međunarodni servis za dostavu hrane na ovom području i jedini na kojem možete pratiti što se događa s vašom narudžbom. Sljedeće godine mogao bi dobiti i konkurenciju jer se najvljuje dolazak još dva servisa za dostavu hrane, Uber Eats i Glovo.