ŠIRENJE POSLOVANJA

Domaći proizvođač pametnih klupa u prvom kvartalu udvostručio narudžbe

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 04.04.2019 12:53
  • Objavljeno 04.04.2019 u 12:53
tportal

Izvor: Include / Autor: Include

U odnosu na prvi kvartal prošle godine vrijednost naručenih pametnih klupa tvrtke Include porasla je za 109 posto na 2,3 milijuna kuna, dok su ukupni prihodi porasli za 115 posto

Četiri godine star domaći startup inače tijekom prvog kvartala nije ostvarivao značajne rezultate jer je većina tržišta još uvijek pokrivena snijegom, a prve instalacije najčešće kreću tek u proljeće. No, ova je godina drukčija: u odnosu na prvi kvartal prošle godine vrijednost naručenih pametnih klupa porasla je za 109 posto na 2,3 milijuna kuna, dok su ukupni prihodi porasli za 115 posto.

Početkom ove godine Include je potpisao dvogodišnji distribucijski ugovor s Deutsche Telekomom kojim je pokriveno 50 tržišta. Tijekom siječnja prodane su 44 pametne klupe Steora, vrijedne više od 1,1 milijun kuna, s time da su prve postavljene u Poljskoj. Najveći udio prodanih klupa odnosi se na izvoz u Italiju, Francusku, Nizozemsku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Španjolsku.

kibernetička nagradnja

Besmrtnost, supersnaga, otpornost na bolesti... Ovo su znanstvena područja na kojima se već naveliko radi

Pogledaj galeriju
9

U veljači je tvrtka zabilježila narudžbe iz Crne Gore te po prvi put u Čileu (kamo su isporučene dvije Steore Standard), a mjesec je zaključen isporukama 27 klupa Steora u Grčku, Irsku, Izrael, Poljsku, Italiju i Mađarsku.

Tijekom ožujka su stigle narudžbe za biciklističke klupe Monna za Dublin u Irskoj te su potpisana dva nova distribucijska ugovora za Sloveniju (50 klupa) i Francusku (72 klupe), isporučeno je pet klupa Steora u Čile i Bermudu, kao i još 38 klupa Steora u Ujedinjeno kraljevstvo, Francusku i Crnu Goru.

Projekt digitalnog oglašavanja putem klupa Steora Urban+ povećan je za još 15 klupa u Dublinu. U pripremi je i realizacija nove investicijske runde, nakon čega će uslijediti širenje proizvodnih kapaciteta i zapošljavanje novih djelatnika, izvijestili su iz tvrtke Include.

Tvrtka Include prisutna je na 42 tržišta i u 260 gradova. Dosad su instalirali više od tisuću svojih pametnih klupa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!