VRIJEME ROMANTIKE I BRIŽNOSTI

Vladavina Raka plodno je i aktivno razdoblje za sve Rakove, Škorpione, Ribe, Bikove i Djevice

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 22.06.2019 08:02
  • Objavljeno 22.06.2019 u 08:03
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sunce je ušlo u Raka 21. lipnja u 16.46, došavši do najviše točke ekliptike. Početak vladavine Raka ujedno je ljetni suncostaj i početak ljeta na sjevernoj hemisferi

Stari su narodi smatrali ovo razdoblje godine sredinom i vrhuncem, a ne početkom ljeta. Germanski jezici nazivaju ovo vrijeme upravo sredina ljeta (engl. Midsummer, njem. Mittsommer, niz. Midzomer, šved. i nor. Midsommar). Po istom načelu izvedenom iz količine prirodnog svjetla, zimski je suncostaj sredina zime, dok su proljetna i jesenja ravnodnevnica sredine proljeća i jeseni.

U astrologiji je Rak znak povezan s osjećajima, obitelji, domom i domovinom. U skladu s time, tranzitno Sunce u Raku čini ljude osjećajnijima i podložnijima vanjskim utjecajima. Kod značajnog broja ljudi javit će se roditeljski nagoni, želja za usvajanjem životinje i za pružanjem skrbi slabima i bolesnima.

Ovo je povoljno razdoblje za romantične susrete, obiteljska okupljanja, proučavanje obiteljskog stabla, nacionalne kulture i povijesti. Mnogi će željeti doznati odakle potječu oni i njihov narod. Gastronomija je također pod zaštitom Raka. Neki će poigravanjem sa sastojcima smisliti novo jelo ili poboljšati već postojeće.

  • +44
  • +41

Poznati Rakovi

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vladavina Raka u pravilu je plodno i aktivno razdoblje za Rakove, Škorpione, Ribe, Bikove i Djevice, dok su Ovnovi, Vage i Jarci bezvoljniji, razdražljiviji i skloniji umaranju.

  • +14
  • +11

Poznati Škorpioni

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pripadnici ovih znakova trebali bi odgoditi krupnije odluke i poteze dok im ne prođe nepovoljan Sunčev tranzit. Kad je to? Lako je odrediti termin: ako ste rođeni, primjerice, 24. ožujka, rujna ili prosinca, negativan utjecaj traje približno od 20. do 28. lipnja. Ako ste pak došli na svijet 16. srpnja, listopada ili siječnja, nezgodno razdoblje proteže se od 12. do 20. srpnja.

Ove godine Sunce izlazi iz Raka 23. srpnja ujutro.

  • +37
  • +34

Poznate Ribe

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!