AMERIČKA POVEZNICA

Volkswagen će dijeliti platformu s Fordom i sklopiti partnerstvo s Waymom?

31.10.2018 u 10:31

Bionic
Reading

Volkswagen i Ford su u lipnju potpisali memorandum o razumijevanju, dokument koji bi ih mogao dovesti jako blizu službenom spajanju u najvećeg proizvođača automobila na svijetu

Prije nego što se ovaj scenarij odigra, dvije kompanije mogle bi surađivati na nizu projekata. Budući da Ford kaska u razvoju i implementaciji električnih pogona, upravo bi ova sfera industrije mogla biti inicijalno plodno tlo za razvoj suradnje.

Volkswagenov financijski direktor Frank Winter novinarima je rekao kako postoji mogućnost dijeljenja njihove novorazvijene MEB platforme za električna vozila s Fordom, no kako su trenutno fokusirani na konverziju pogona u Zwickau u tvornicu električnih automobila, te lansiranje vlastite game električnih vozila kroz brendove VW, Audi, Škoda i Seat.

Nijemci planiraju do 2022 u prodaju pustiti čak 27 različitih električnih automobila, a platforma MEB trebala bi biti osnova za čak 10 milijuna ovih vozila koji će se proizvoditi u Europi, Kini i SAD-u.

U Volkswagenu također priznaju kako rade na sklapanju partnerstva za razvoj autonomnih tehnologija. Winter kaže kako se razgovori vode s više kompanije, između ostalog i Googleovim Waymom, no kako konačna odluka još nije donesena.

Pred nama su, čini se, veoma uzbudljiva vremena.

  • +4
Volkswagen ID Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen