ZA SVAKOG PONEŠTO

Porsche izrađuje toliko verzija 911-ice da su morali snimiti video za lakše snalaženje

29.10.2018 u 15:35

Bionic
Reading

911 je automobilska ikona. Ovaj legendarni sportski automobil u posljednjih je 55 godina polučio toliko varijanti da se među njima teško snaći. Koliko ih trenutno ima? 24!

Kako bi ljubiteljima ‘elfera’ i budućim kupcima olakšali snalaženje među paletom 911-ica, u Porsche su odlučili snimiti filmić koji u kratkim crtama definira svaku verziju.

Bilo bi dobro kad bi spomenuti video, kojeg možete potražiti u nastavku, jasno definirao i razlike između paketa opreme i modela, pa tako imamo situaciju da je 911 Carrera Touring, odnosno Carrera T samostalni model, dok je 911 GT3 Touring samo ‘obični’ 911 GT3 s paketom opreme Touring.

Uglavnom, 911 Carrera je osnovni model, Carrera S je osnažena verzija koja donosi opciju upravljanja svim kotačima, dok je Carrera GTS najsnažniji svakodnevni 911. Cabriolet je upravo ono što mu ime kaže, dok je Targa verzija 911-ice s tvrdim uklonjivim krovom, te isključivo integralnim pogonom.

Spomenuti pogon u Porscheu označavaju brojem ‘4’. Većina 911-ica trenutno koristi turbopunjene motore, no imena Turbo i Turbo S još uvijek su rezervirana za najsnažnije modele s pogonom na sva četiri kotača.

  • +3
Porsche 911 GT3 Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Naposljetku tu su i GT modeli, točnije GT3 - 911-ica s atmosferskim motorom namijenjena stazi, njezina agresivnija izvedba GT3 RS, te Porscheov najbrži automobil u ponudi - 911 GT2 RS.

U budućnosti bismo mogli imati još više verzija 911-ice, posebice stoga što je pred nama nova generacija ovog kultnog automobila. Sve buduće 911-ice bi trebale koristiti tehnologiju prednabijanja, a u ponudi će biti i plug-in hibridni modeli.

Novi 911 kodne oznake 992 trebao bi svjetsku premijeru imati na nadolazećem autosalonu u Los Angelesu.

Izvor: Screenshot