Continental GT Mulliner Convertible

Prava poslastica iz Bentleyja: Nevjerojatno luksuzan kabriolet

25.02.2020 u 11:27

Bionic
Reading

Bentley Mulliner najstariji je graditelj automobilskih karoserija na svijetu, u svijetu automobila poznat po dizajniranju nekih od najosobnijih Bentleyjevih modela dosad stvorenih

Mulliner, posebni odjel ionako luksuzne marke Bentley koja je u sastavu Volkswagen grupe od 1998., najavio je novi kabriolet Continental GT Mulliner Convertible, kao top model obitelji Continental GT. Mulliner je otišao otišao i korak dalje u umijeću izrade automobila najviše kategorije u autoindustriji, tako da je Grand Tourer model Continental GT, sinonim za Bentley, pretvorio u nevjerojatno luksuznu kabrioletsku izvedbu.

Novi kabriolet Continental GT Mulliner kreiran je tako da se svidi onim kupcima koji žele još veći fokus na lijepe detalje. Zauzimajući položaj između precizno izrađenih prednjih svjetala nadahnutih kristalima, Bentley Mulliner predstavlja novu prednju dvodijelnu rešetku Diamond-in-Diamond, koju nadopunjuju naručeni bočni otvori marke Mulliner što nastavljaju jedinstvenu temu dijamanta u srebrnoj boji na crnoj podlozi.

Novi dizajn Double Diamond inspiriran je Bentleyjevim ekskluzivnim konceptom dizajna interijera Diamond-in-Diamond koji prekriva sva četiri sjedala, kućišta vrata, stražnja vrata, a sada prvi put nudi odgovarajući pokrov prostora za složeni krov straga. Dijamantni unutarnji prekrivač krova dizajniran je tako da uključuje kontrastne šavove u dvije komplementarne boje za naglašavanje niti šavova. Potrebno je gotovo 400.000 uboda da bi se izradile ovakve obloge unutar cijele kabine, pri čemu svaki element dijamanta sadrži točno 712 pojedinačna uboda - svaki precizno poravnan tako da ukaže na središte dijamanta koje oblikuje ovim načinom izrade uzorka. Razvijanje cijelog postupka vezenja trajalo je 18 mjeseci.

Kabriolet Continental GT Mulliner odlikuje se potpuno novim 22-colnim deseterokrakim naplatcima kotača, koji su obojeni i polirani, s plutajućim samonivelirajućim značkama kotača što ostaju u pravom položaju, uspravni, dok se kotač okreće.

Vrhunski ručkom izrađeni Continental GT kabriolet nudi osam posebno proizvedenih trobojnih kombinacija boja. Novi razdjelnik boja Mulliner definira osam načina boje, uključujući treću, naglašavajuću, prema unutrašnjosti u obliku prepoznatljive dizajnerske linije. Ručno prošivene kožne obloge ukrašene su jedinstvenim vezom marke Mulliner.

Bentley Mulliner kombinirao je tradicionalne i moderne tehnike izrade karoserije kako bi predstavio novu suvremenu izradu po mjeri. Na središnjoj konzoli na posebno pripremljenu podlogu s uzorkom dijamanta ispred ručice mjenjača smjestio se novi i ekskluzivno brušeni srebrni sat Breitling. Ista tema prenosi se od mehaničkog do digitalnog, s preciznim mjernim instrumentima upravljačke ploče s LED-zaslonom, koristeći istu brušenu obradu s oznakama Mulliner.

Novi Continental GT Mulliner Convertible ima i ambijentalnu rasvjetu kabine koja se sastoji od sedam različitih tema, još više naglašenih osvijetljenim Mulliner pločama od lima na pragovima vrata i LED svjetlom dobrodošlice, koje iz bočnih retrovizora projicira poznatu Bentleyjevu zaštitnu oznaku u obliku krila na zemlju.

Continental GT Mulliner Convertible dostupan je s vrhunskim Bentlyjevim audiosustavom Naim. U top postavci nalazi se osamnaest zvučnika, dva Active Bass subwoofera ukupne snage 2200 Watta, 20-kanalno pojačalo i osam DSP načina zvuka s Active Bassom.

Kupci kabrioleta Continental GT Mulliner dobit će kožni ključ u raskošnoj, ručno izrađenoj prezentacijskoj kutiji marke Mulliner koja odgovara trobojnoj unutarnjoj konfiguraciji automobila. Dva su ključa u sličnim bojama na raspolaganju u boji s kontrastnim šavovima.

Kabriolet Continental GT Mulliner bit će dostupan s Bentleyjevim pogonskim agregatima V8 i W12. U verziji s 6-litrenim bi-turbo motorom W12, Continental GT Mulliner Convertible ubrzava 0-100 km/h za 3,8 sekundi i može postići najveću brzinu od 333 km/h. Nova generacija 4-litrenog motora V8 s bi-turbo motorom omogućuje najveću brzinu od 318 km/h i ubrzanje 0-100 km/h u 4,1 sekundi.

Bentley Mulliner dolazi u proširenom rasponu od 61 boje, a kupci koji žele odrediti svoj Continental GT Mulliner Convertible u bilo kojoj nijansi mogu naručiti Bentleyjeve stručnjake za umjetničke boje da se nijanse podudaraju s bilo kojim predmetom ili uzorkom.

  • +5
Bentley Continental GT Mulliner Convertible Izvor: Promo fotografije / Autor: Bentley