SIGURNOST NA PRVOM MJESTU

Nova Nissan Micra – vaš saveznik na cesti

01.06.2017 u 09:22

Bionic
Reading

Nova Micra prvi je Nissanov gradski kompakt koji nudi tako bogatu ponudu naprednih sigurnosnih tehnologija koje su dio Nissanova programa inteligentne mobilnosti. Zahvaljujući inteligentnoj tehnologiji, nova Micra prati što se događa oko vas i intervenira kako ne biste upali u nevolje. Kao da istovremeno imate treće oko i šesto čulo, Nissanova inteligentna mobilnost puni vas samopouzdanjem na cesti. Pomaže vam nadzirati vaše vozilo i okolinu, predvidjeti nepredvidive situacije i da zaštitite sebe i svoje putnike od nezgodnih situacija

Dostupne tehnologije, koje ćete obično vidjeti u većim automobilima, uključuju  inteligentni sustav za sprječavanje izlaska iz prometnog traka, koji ujedno po prvi put susrećemo u ovom segmentu. To je sustav za upozoravanje i sprječavanje izlaska iz trake. Kad je sustav aktivan, upravljač lagano vibrira i koče se pojedini kotači kako bi se automobil vratio u traku.

Izdvajaju se i inteligentni sustav kočenja u nuždi s prepoznavanjem pješaka, prvi put ugrađen u Nissanov automobil za europsko tržište. Taj poboljšani sustav stalno nadzire prisutnost predmeta ili pješaka u blizini vozila te vas upozorava i lagano koči ako otkrije opasnost na vašem putu.

Tu su i sustav prepoznavanja prometnih znakova, automatsko uključivanje dugih svjetala i upozorenje na vozilo u mrtvom kutu te inteligentni Around View Monitor, Nissanov hvaljeni sustav kamera od 360 ˚ koji olakšava vožnju unatrag i uključuje sustav za prepoznavanje pokretnih objekata za veću sigurnost.

Svi ti napredni sustavi zajedno čine temelj sustava za autonomnu vožnju i sastavni su dio Nissanova programa inteligentne mobilnosti.

Micra pete generacije opremljena je 7-inčnim središnjim zaslonom u boji koji omogućuje upravljanje audiosustavom, satelitskom navigacijom, mobilnim telefonom, preuzetim aplikacijama i virtualnim pomoćnikom Siri putem sustava Apple CarPlay.

Više o ovoj temi pročitajte ovdje.