terenski duh

Nissan predstavio X-Trail N-Trek: Nova inačica obiteljskog SUV-a za one najpustolovnije

25.05.2024 u 09:14

Bionic
Reading

Razvoj X-Traila N-Trek započeo je jednostavnim motom: zaprljajmo ruke. Ta misao utjelovljuje duh osnovne skupine kupaca X-Traila koji uživaju u pustolovinama i prirodi i koji automobil vide kao sredstvo za zajedničko uživanje u slobodnom vremenu i pustolovinama

Nissan je predstavio svoj X-Trail četvrte generacije u travnju 2021. na Šangajskom salonu automobila, a mi smo ga prvi puta vozili na europskoj premijeri u listopadu 2022. Potom smo ga imali na svom jednotjednom testu u lipnju 2023.

Sada je vrlo dobro prihvaćeni SUV dobio i svoju N-Trek, inačicu namijenjenu posebno pustolovnim i odvažnim obiteljima. Inačica N-Trek, prinova u ponudi modela X-Trail, odražava terenski duh vozila te pomiče granice pustolovine zahvaljujući elektrificiranom pogonu na sve kotače.

Govoreći o N-Trek novoj verziji X-Traila, Arnaud Charpentier, potpredsjednik odjela za marketinške strategije i mobilnost, Nissan Europe, regija Bliskog istoka, Afrike, Indije i Oceanije, izjavio je sljedeće: 'Razvoj X-Traila N-Trek započeo je jednostavnim motom: zaprljajmo ruke. Ta misao utjelovljuje duh osnovne skupine kupaca X-Traila koji uživaju u pustolovinama i prirodi i koji automobil vide kao sredstvo za zajedničko uživanje u slobodnom vremenu i pustolovinama. X-Trail N-Trek stvoren je upravo za njih.'

'Za njegov upečatljiv izgled zaslužni su jedinstveni dizajnerski detalji inačice N-Trek, nove vodootporne presvlake u unutrašnjosti i privlačne dvobojne kombinacije karoserije. Sve to čini ga neodoljivim! Kad se svemu tome doda i Nissanov revolucionarni elektrificirani pogon koji spaja tehnologije e-POWER i e-4ORCE, možete biti sigurni da je elektrificirana pustolovina zajamčena.'

Poznata je i cijena za model X-Trail N-Trek e-4ORCE koja kreće od 50.812,68 eura.

Novi vanjski detalji

Nova je N-Trek verzija oblikovana u sportskom stilu koji odiše istinskom robusnošću. Na prednjem kraju se ističe tamna završna obrada Nissanove maske V-Motion koja uokviruje središnju rešetku. U drugim inačicama X-Traila, ta je maska izvedena u boji kroma.

Nadalje, u prednji i stražnji odbojnik inačice N-Trek ugrađene su donje zaštitne obloge tamnosive boje, dok su kućišta vanjskih retrovizora izvedena u crnoj boji. Nova LED svjetla za maglu ugrađena su u donji dio prednjeg odbojnika.

X-Trail N-Trek je dostupan u nekoliko boja karoserije: običnoj sivoj i srebrnoj Champagne (metalik boje) te biserno bijeloj, crnoj Diamond i sivoj Ceramic (biserne boje). Treba reći i kako se biserno bijela, srebrna Champagne i siva Ceramic mogu kombinirati s crnim krovom.

  • +17
Nissan X-Trail N-Trek Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Posebni dizajnerski detalji koji krase X-Trail N-Trek pridonose dojmu korisnog obiteljskog vozila s pogonom na sve kotače koje uspješno prkosi zahtjevnim terenima, kako asfaltiranim tako i neasfaltiranim.

Što je novo u kabini?

Unutrašnjost nove inačice obložena je novim vodootpornim presvlakama kako bi se pustolovniji kupci, odnosno svi oni koji automobilom odlaze na sportske aktivnosti na otvorenom, bez obzira na vremenske uvjete, mogli bezbrižno vratiti u njegovu unutrašnjost.

Oima koji žele upotpuniti robustan izgled putničkog prostora na raspolaganju je poseban paket dodatne opreme koji uključuje gumene tepihe i dvostranu oblogu prtljažnika.

Uvođenjem inačice N-Trek u ponudu modela X-Trail, taj je sjajni Nissanov SUV dobio novu dozu privlačnosti.

e-POWER i e-4ORCE

Nova inačica N-Trek je opremljena revolucionarnim Nissanovim sustavom e-POWER koji upotrebljava mali, ali učinkoviti trocilindrični turbomotor s tehnologijom varijabilnog kompresijskog omjera kako bi proizveo električnu energiju za punjenje ugrađene baterije koja pak opskrbljuje električni motor koji pokreće kotače.

Nissan e-Power tehnologija Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Za maksimalnu spremnost i sigurnost u svim uvjetima, tu je napredni sustav pogona na sve kotače e-4ORCE s dvama motorima (jednim na prednjoj osovini i jednim na stražnjoj osovini) koji prilagođava snagu čak 10.000 puta u sekundi, ovisno o prianjanju.

Nissan e-4ORCE: pojašnjenje tehnologije Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Da podsjetimo, pogonski sklop modela X-Trail pruža uglađenu, besprijekornu vožnju dostojnu 100 posto električnih modela, samouvjereno prkosi zahtjevnim uvjetima na terenu i ne zahtijeva punjenje.

Inačica N-Trek nasljeđuje sve te prednosti te ih upotpunjuje naglašeno pustolovnim duhom koji, snažnije no ikad, poziva obitelji da odu korak dalje i iskuse novu dimenziju pustolovine u elektrificiranom SUV-u sa sedam sjedala i pogonom na sve kotače.

sve osim nogometa