impresivni rezultati

[FOTO/VIDEO] Renault prvi u Europi po prodaji električnih vozila; ove godine prodali su 95.985 e-automobila

Renault ZOE je najprodavaniji električni automobil u prvih 11 mjeseci 2020. u Europi

Renault ZOE je najprodavaniji električni automobil u prvih 11 mjeseci 2020. u Europi

Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Renault ZOE je najprodavaniji električni automobil, a Renault Kangoo Z.E. najprodavanije električno lako gospodarsko vozilo u Europi

Pionir u području električne mobilnosti, Renault je zauzeo prvo mjesto na europskom tržištu električnih automobila s ukupno 95.985 prodanih primjeraka do kraja studenog 2020. U usporedbi s prethodnom godinom, broj registracija električnih vozila Grupe narastao je za 80 posto. Takav je rast dokaz da Renaultova ponuda električnih vozila ispunjava najrazličitije potrebe kupaca.

Renault ZOE

Renault ZOE

Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Treća generacija Renaulta ZOE (predstavljena 2019.) svojim dizajnom i značajkama postavlja letvicu u klasi u pogledu dosega, svestranosti i učinkovitosti. ZOE je i dalje najprodavaniji električni osobni automobil u Europi. Od siječnja 2020. godine prodano je više od 84.000 primjeraka Renaulta ZOE, gotovo dvostruko više u usporedbi s prethodnom godinom (u razdoblju od siječnja do kraja studenog 2019.).

ZOE je tako vodeći električni automobil na glavnim tržištima kao što su Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska i Portugal. U Europi je od njegova predstavljanja prodano više od 268.000 primjeraka.

Što se hrvatskog tržišta tiče, od 2017. godine je prodano kroz dealersku mrežu Renaulta 67 primjeraka ZOE-ja. Twingo Z.E. koji je tek stigao na tržište zasad ima registrirana 2 komada, a do kraja ovog mjeseca se očekuje još nešto registracija, no prave podatke ćemo imati u siječnju. I ta dva modela zauzimaju mjesta u samom vrhu u segmentu osobnih električnih vozila u Hrvatskoj, ali treba reći i da je segment EV-a kod nas još prilično skroman. Za primjer, ukupno je u prvih 11 mjeseci ove godine novoregistrirano u Hrvatskoj tek 382 primjeraka svih marki EV-a. Isto tako, u rezultatima za model ZOE od 2017. nisu uračunati primjerci uvezeni kao rabljeni (i novi do 2020.) izvana.

Renaultova linija električnih lakih gospodarskih vozila

Renaultova linija električnih lakih gospodarskih vozila

Izvor: Promo fotografije / Autor: PRODIGIOUS Production

Kangoo Z.E. najprodavanije je električno lako gospodarsko vozilo od predstavljanja 2010. godine. U ovoj je godini do kraja studenog registrirano 8498 vozila Kangoo Z.E., što znači da je svaki treći prodani električni LGV Kangoo Z.E. U Europi je od predstavljanja Renaulta Kangoo Z.E. 2010. godine prodano više od 57.595 primjeraka.

Kad je riječ o segmentu lakih gospodarskih vozila u Hrvatskoj, Kangoo Express Z.E. bilježi 42 nove registracije od 2018. godine, i stalno je vodeći u ovom segmentu. Tako je Kangoo Express Z.E. 2018. držao 80 posto segmenta i 1. mjesto, 2019. 67 posto i 1. mjesto, a 2020. 44 posto i ponovno 1. mjesto u segmentu.

Twingo Z.E.

Twingo Z.E.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Nedavno predstavljeni Twingo Electric postao je referentnim modelom u A-segmentu električnih vozila s ukupno 1760 registriranih vozila u Europi. Zahvaljujući njegovoj okretnosti, prilagodljivosti i dosegu od 190 km prema WLTP-u (do 270 km prema podacima WLTP-a za gradsku vožnju), Twingo Electric savršen je pratitelj na svakodnevnim putovanjima.

  • +16
  • +13

Renault prvi u Europi po prodaji električnih vozila

Izvor: Promo fotografije / Autor: JEAN-BRICE LEMAL

Cijeli intervju s Gillesom Normandom možete pročitati na stranici EasyElectricLife.

Punjenje električnih vozila

Izvor: Promo fotografije / Autor: Grupa Renault

Ponuda električnih vozila marke Renault uključuje i Twizy s više od 31.00 prodanih primjeraka i Master Z.E., LGV s utovarnim kapacitetom od 3,5 t. Zahvaljujući stručnosti u području električnih vozila, Renault je nedavno predstavio prinovu kojom najavljuje budućnost svoje električne ponude: Mégane eVision.

Renault Mégane eVision koncept

Renault Mégane eVision koncept

Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Temeljen na Alijansinoj platformi CMF-EV, serijski automobil razvijen iz koncepta Mégane eVision bit će Renaultov doprinos segmentu C električnih automobila. Osim posve električnih vozila, Renault nudi komplementarnu ponudu hibridnih i punjivih (plug-in) hibridnih motora na svojim najprodavanijim modelima (Clio, Captur i Mégane) i novim vozilima kao što je Mégane Conquest.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!