uoči premijere

Renault najavio Mégane Conquest; SUV coupé s hibridnim pogonom

24.09.2020 u 11:22

Bionic
Reading

Spajanjem fluidnosti, elegancije i robusnosti u novom dizajnu, kakvim su se dosad mogla pohvaliti samo vozila premium marki, novi Renault Mégane Conquest ruši konvencije tržišta SUV-ova u Europi

Renault je najavio skori dolazak u Europu vrlo zanimljivog modela pod nazivom Mégane Conquest, koji bi trebao imati svoju premijeru u prvoj polovici 2021. Ovaj Renaultov SUV coupé atletskih linija i dinamičnog karaktera stiže na europsko tržište opremljen naprednom tehnologijom, pokretan E-TECH hibridom i s novom inačicom R.S. Line koja mu daje još upečatljiviji i dinamičniji dizajn.

Za one koji pomnije prate široku paletu proizvoda francuskog proizvođača ovaj će model svakako podsjetiti na model Renault Arkana, o kojem smo pisali u svibnju prošle godine. Tada je Renault je predstavio proizvodnu verziju Arkane, kompaktnog SUV-a kupeovskih linija za tržište Rusije, ali i druga tržišta. Arkana se proizvodi u Renaultovoj tvornici pokraj Moskve i krenula je u prodaju u Rusiji prošlog ljeta. Francuski proizvođač automobila je tada rekao i da je Arkana ključni model za planove tvrtke i njihovu međunarodnu ekspanziju. I ostala tržišta već su dobila ili će tek dobiti verziju Arkane, počevši od Južne Koreje, a na njihovom tržištu zove se Renault-Samsung Inspire, koji se proizvodi u južnokorejskoj tvornici u Busanu i počeo se prodavati u prvoj polovici 2020. godine.

Europska verzija Mégane Conquest će biti izgrađena na CMF-B platformi kompaktnih automobila Renault-Nissan-Mitsubishi Alijanse, koja se također koristi za novi Clio i Captur, ali će biti posebno dorađena i prilagođena za europsko tržište. Isto tako, gotovo sigurno će se i europska verzija Mégane Conquest proizvoditi u Južnoj Koreji u Busanu. Prema informacijama kojima u ovom tenutku raspolažemo, Mégane Conquest će imati udaljenost od tla od 190 mm u stilu SUV-a, zajedno s robusnim prednjim i stražnjim zaštitnim terenskim pločama i lukovima kotača. Nagađa se da će ovaj peterovratni SUV coupé biti dug 4568 mm i visok 1571 mm, a međuosovinski razmak bi mu trebao biti 2720 mm.

Spajanjem fluidnosti, elegancije i robusnosti u novom dizajnu, kakvim su se dosad mogla pohvaliti samo vozila premium marki, novi Renault Mégane Conquest ruši konvencije tržišta SUV-ova u Europi. Radi se o novosti u svijetu proizvođača automobila, a ovaj novi model, koji zaokružuje Renaultovu paletu kompaktnih automobila (Mégane, Kadjar i Scénic) svoje mjesto pod suncem traži na tržištu SUV-ova koje bilježi rast diljem svijeta.

Prostrani putnički i prtljažni prostor potvrđuju da je Renault Mégane Conquest namijenjen i obiteljima. Uz dva digitalna zaslona, među najvećima u klasi, vozačko mjesto opremljeno je bogatom tehnologijom koja stavlja naglasak na kvalitetu i udobnost.

Novi Renault Mégane Conquest pokreću novi hibridni motori koji čine jedinstvenu ponudu u segmentu. E-TECH hibrid snage 140 KS te 1,3-litreni TCe 140 i TCe 160 s 12 V mikrohibridnim pogonom. Tehnologija E-TECH hibrida, koji već pokreću Clio, Captur i Mégane, Renaultova je inovacija nastala na temelju iskustva stečenog na električnim vozilima i bolidima Formule 1, a tijekom čijeg je razvoja prijavljeno 150 patenata.

  • +3
Renault Mégane Conquest Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault