Avenue des Champs-Élysées 53

[FOTO/VIDEO] Renault kreće u obnovu legendarnog izložbenog prostora L’Ateliera na jednoj od najljepših svjetskih avenija

07.10.2022 u 11:18

Bionic
Reading

Još otkako je osnivač francuske marke Louis Renault 1910. prvi put otvorio njegova vrata, poznati Renaultov salon neprestano se obnavljao i sa stilom prelazio iz jednog desetljeća u drugo

Renault se oduvijek ponosio činjenicom da ima vlastiti prostor na glasovitoj aveniji Champs-Elysées, u centru Pariza. Taj jedinstveni objekt u kojem marka demonstrira svoje znanje u području dizajna i automobilske tehnologije ujedno je otvoren poziv za posebne susrete s javnošću.

Mi smo u Autozoni posjetili ovaj prostor krajem prošle godine, a povod je bila velika proslava 60 godina Renaulta 4.

Obnova na temeljima povijesnog naslijeđa

Još otkako je Louis Renault 1910. prvi put otvorio njegova vrata na broju 51, poznati Renaultov salon, sada smješten na adresi 53 Avenue des Champs-Élysées, neprestano se obnavljao i sa stilom prelazio iz jednog desetljeća u drugo. Nakon prve obnove 1930. i otvaranja puba Renault 1962., koji je 2000. godine postao L'Atelier Renault, lokacija će još jednom biti obnovljena kako bi posjetitelji i kupci mogli uživati u njezinu novom, još suvremenijem izgledu.

Renault kreće u obnovu legendarnog izložbenog prostora L’Ateliera Izvor: tportal.hr / Autor: Z.M.

Produljenjem ugovora o najmu na još devet godina, Renault želi učvrstiti svoju poziciju u srcu jedne od najljepših svjetskih avenija te pokazati da želi imati aktivnu ulogu u njezinoj preobrazbi. Ambicija marke je jasna. Lokacija mora postati mjesto susreta i prodaje koje: kupcima pruža novo iskustvo; predstavlja simbol francuske industrijske stručnosti i izvrsnosti; se oslanja na širi projekt vraćanja starog sjaja aveniji Champs-Elysées; je epicentar Retail Renault Group Paris (RRG) .

Izniman arhitektonski projket

Nakon što je proveo natječaj za obnovu prostora od 2350 m², Renault je taj važan zadatak odlučio povjeriti međunarodno proslavljenom francuskom arhitektu Franklinu Azziju.

Tko je Franklin Azzi?

Azzi se u svojem radu udaljava od standarda, njegujući naglašeno funkcionalan, duboko ekološki osviješten minimalističan stil vođen principima 'zdravog razuma'.

Kroz tvrtku koju je osnovao 2006., Franklin Azzi razvija međusektorski pristup arhitekturi koji se oslanja na različite discipline i srodna stajališta. Nestalnim dijalogom između svjetova vanjske i unutrašnje arhitekture, dizajna i suvremene umjetnosti te uz potporu namjenskog fonda dotacija razvio je umijeće projektiranja i gradnje koje se, zahvaljujući održivom i suvremenom pristupu usmjerenom na korisnika, može primijeniti na prostore svih oblika i veličina.

Obnova perjanice marke u francuskoj prijestolnici trajat će dvije godine. Do ponovnog otvaranja 2024. godine posjetitelji i kupci moći će istražiti novi izložbeni prostor marke i u njemu isprobati sva rješenja mobilnosti koje Renault nudi. Iako je ime novog izložbenog prostora zasad prekriveno velom tajne, poznato je kako će njegova arhitektura i dizajnerski koncept utjeloviti obnovu marke. Više informacija o projektu, kao i novom imenu izložbenog prostora L’Atelier Renault, bit će poznato u skoroj budućnosti.

  • +12
L’Atelier Renault, legendarni izložbeni prostor na jednoj od najljepših svjetskih avenija Avenue des Champs-Élysées Izvor: tportal.hr / Autor: Z.M.

Otvaranje privremene izložbene lokacije

Od 7. studenoga posjetitelji i kupci moći će razgledati najnovije modele marke na privremenoj lokaciji koja će biti otvorena za vrijeme trajanja obnove na lokaciji 33 Avenue des Champs-Elysées u Parizu. Privremena lokacija ugostit će i trgovinu The Originals Renault, a ondje će se moći razgledati i nova te rabljena vozila iz mreže Retail Renault Group.

Do zatvaranja L’Ateliera Renault preostalo je još mjesec dana, stoga je ovo posljednja prilika za posjetitelje da provjere kako je taj prostor izgledao u protekle 22 godine.