PRVE SKICE

[FOTO] Ovako će izgledati europski Kia Sportage: Peta generacija je dizajnirana i razvijena posebno za Europu

27.08.2021 u 17:14

Bionic
Reading

Globalno objavljena verzija značajno je povećala svoju veličinu, dok je europska verzija duhovno naslijedila odvažnu i složenu četvrtu generaciju A s mišićavim nagnutim stražnjim dijelom za stvaranje snažne i prepoznatljive prisutnosti na cesti

Kia Europe je otkrila prve službene skice potpuno novog Sportagea na europskom tržištu. Prvi put u svojoj povijesti Kia lansira namjenski Sportage dizajniran posebno za europske kupce u petoj generaciji najpopularnijeg SUV-a marke.

Ipak, mnogi su ostali zbunjeni ovim najavnim slikama novog Sportagea, jer smo početkom srpnja donijeli i stvarne fotografije novog Sportagea. I doista, Kia jest predstavila petu generaciju modela Sportage, za koji kažu da je pažljivo izrađen od temelja kako bi bio vrhunski urbani SUV, no to je model na globalnoj razini. Isti će se naravno razlikovati od europske verzije.

Prema Kiji, potpuno novi europski Sportage pažljivo je osmišljen i razvijen za 'uspostavljanje novih mjerila u svom segmentu, a također je prilagođen europskim ukusima i europskim cestama'. Napredni vanjski i unutarnji dizajn pomiču granice stila, postavljajući ton za novu generaciju Sportagea. Najsuvremenija tehnologija povezivanja, odzivni, ali vrlo učinkoviti napredni pogonski sklopovi te najnovije pasivne, aktivne i ADAS-ove sigurnosne inovacije dodatno povećavaju vrhunski status SUV-a. Razvijen na novoj arhitekturi, potpuno novi europski Sportage također je pomno usavršen kako bi ponudio optimalne karakteristike vožnje i upravljanja za europske ceste.

  • +6
Novi Kia Sportage razvijen posebno za Europu Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Dizajn za budućnost

Kijin novi jezik dizajna 'Opposites United' u središtu je potpuno novog europskog Sportagea, utječući na svaki aspekt njegova izgleda i karaktera. Njegov dizajn nadovezuje se na temu 'Hrabro za prirodu' i odaje počast savršenstvu i jednostavnosti prirode, povezujući se s novim smjerom dizajna marke. Današnje skice nagovještavaju sportski, asertivan i pionirski SUV.

Potpuno novi europski Sportage odlikovat će se kompaktnijim i avanturističkim profilom koji nagovještava povišenu razinu agilnosti i performansi koje se smatraju idealnima za europske ceste. Dizajniran kao najdinamičniji i najelegantniji SUV u svom segmentu, potpuno novi europski Sportage odlikovat će mišićav stav i snažnu, ali profinjenu siluetu s jasnim, poučenim crtama karaktera koje se talasaju po površini.

Skice nagovještavaju hrabar prednji dizajn s detaljno orijentiranom crnom grafikom rešetke koja obuhvaća širinu lica. Svježa interpretacija Kijine kultne plutajuće maske Tiger Nose s potpisom u kombinaciji s prepoznatljivim LED dnevnim svjetlima u obliku bumeranga (DRL) i Matrix LED prednjim svjetlima.

Predstavljajući još jedan prvi u asortimanu Sportage, skice prikazuju crni krov koji dodatno naglašava sportski profil potpuno novog SUV-a, istodobno ističući dinamičan dizajn dizajna C stupa.

Straga, snažne i široke linije ramena susreću se s tankim stražnjim LED kombiniranim svjetiljkama koje okružuje novi Kijin logo. Jedinstven dizajn stražnjeg odbojnika u crnoj boji dodatno naglašava sportski, mladenački karakter potpuno novog europskog Sportagea.

Digitalno lansiranje

Kijino potpuno novo Sportage na europskom tržištu debitirat će na događaju za digitalno predstavljanje uživo koji se održava u srijedu 1. rujna na Kijinim kanalima u 11:00 sati po srednjeuropskom vremenu. Gledatelji će moći saznati više o Kijinom prvom SUV-u dizajniranom posebno za europske kupce! Europska prodaja potpuno novog Sportagea počet će kasnije ove godine.