U SLUŽBI SPAŠAVANJA ŽIVOTA

[FOTO] Novi Land Rover Defender na usluzi HGSS-u: Svjetski stručnjak za terensku vožnju dizajniran za pustolovine

Novi Land Rover Defender na usluzi HGSS-u

Novi Land Rover Defender na usluzi HGSS-u

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hrvoje Serdar

Članovi HGSS-a godišnje odrade oko tisuću intervencija diljem Hrvatske, a do sada su koristili stare modele Defendera, koji će i dalje ostati u službi, ali pridružit će im se i najnoviji model koji nudi mnoštvo napredne tehnologije za sve terenske i vremenske uvjete

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) je neprofitna služba javnog karaktera za spašavanje s nepristupačnih terena i po teškim vremenskim uvjetima stoga je Defender najizdrživiji i jedan od najsposobnijih saveznika volonterima HGSS-a. Tvrtka Wallis Adria d.o.o., Regionalni uvoznik za Jaguar i Land Rover, u suradnji s ovlaštenim prodajno-servisnim centrom u Hrvatskoj, tvrtkom Auto Benussi d.o.o., omogućila je popravak starog Defendera i dala na korištenje Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja novi Defender 110. U donaciju se uključila i tvrtka Davanti Tyres koja je poklonila vrhunske Davanti Terratoura gume namijenjene za sve terene kako bi stari modeli Defendera sigurno i dalje vozili volontere HGSS-a.

Novi Land Rover Defender na usluzi HGSS-u pokraj starog Defendera

Novi Land Rover Defender na usluzi HGSS-u pokraj starog Defendera

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hrvoje Serdar

Članovi HGSS-a godišnje odrade oko tisuću intervencija diljem Hrvatske, a posebno su bili aktivni u pružanju pomoći stanovništvu na potresom pogođenim područjima. Do sada su koristili stare modele Defendera, koji će i dalje ostati u službi, ali pridružit će im se i najnoviji model koji nudi mnoštvo napredne tehnologije za sve terenske i vremenske uvjete.

Volonteri HGSS-a imat će na raspolaganju vozilo s najčvršćom karoserijom koju je Land Rover napravio do sada u kombinaciji s prvoklasnim tehnologijama. Novi Defender pomiče granice, bez da ikada izgubi osobnost i autentičnost originalnog modela, a volonterima će omogućiti da potpuno sigurno prijeđu duboku vodu što ga čini najsposobnijim i najudobnijim vozilom. Izdržljive gumene podne obloge u unutrašnjosti predstavljaju zaštitu od prolijevanja do kojih dolazi tijekom svakodnevnih pustolovina, ekspedicija i izazova koji očekuju članove HGSS-a.

Novi Land Rover Defender na usluzi HGSS-u pokraj starog Defendera

Novi Land Rover Defender na usluzi HGSS-u pokraj starog Defendera

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hrvoje Serdar

'HGSS u svojim redovima ima cijelu flotu Land Rover Defendera koji svakodnevno sudjeluju u akcijama spašavanja na nepristupačnim terenima na području cijele Republike Hrvatske, a po potrebi i šire. U proteklom razdoblju vozila su bila aktivna na pružanju pomoći stanovništvu na potresom pogođenom području, gdje su se bez većih problema probijala i do najnepristupačnijih dijelova Banovine. Donacija popravka starog Defendera uvelike će pomoći angažmanu HGSS-a na području Sisačko-moslavačke županije. Već smo započeli testiranje novog Defendera kojeg smo dobili na korištenje i iznenađeni smo njegovim terenskim sposobnostima koje uz implementaciju modernih tehnologija čine vrhunsko vozilo. Koristim ovu priliku da se zahvalim tvrtkama Wallis Adria d.o.o., Auto Benussi d.o.o. i Davanti Tyres na vrijednoj donaciji i radujem se zajedničkoj suradnji.' – rekao je pročelnik HGSS-a Josip Granić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!