NASTAVAK ISPORUKA

[FOTO] Dobra vijest za ljubitelje električnog gradskog mališana: Volkswagen e-up! ponovno je dostupan za narudžbu

22.02.2022 u 11:29

Bionic
Reading

Popularni početni model za e-mobilnost sada dostupan u konfiguratoru, jer se ovo vozilo se posljednjih godina pretvorilo u apsolutni bestseler, zbog čega su se rokovi isporuke povećali na 16 mjeseci. Iz tog razloga Volkswagen je privremeno prestao primati nove narudžbe za mini vozilo krajem 2020.

Priča o uspjehu modela e-up! može se nastaviti. Potpuno električni mali automobil sada se ponovno može naručiti. Mnogim kupcima Volkswagenov uspješan model poslužio je kao ulazak u e-mobilnost – ne samo zato što gradski stručnjak nudi opsežnu standardnu ​​opremu, prostor za četiri osobe i impresivnu ponudu. Do danas je diljem svijeta prodano preko 80.000 primjeraka ovog modela vozila, a u Njemačkoj je bio na drugom mjestu 2021. za potpuno električna vozila s najviše novih registracija.

Vozilo se posljednjih godina pretvorilo u apsolutni bestseler, zbog čega su se rokovi isporuke povećali na 16 mjeseci. Iz tog razloga Volkswagen je privremeno prestao primati nove narudžbe za mini vozilo krajem 2020. Proizvodnja se nastavila tijekom 2021. kako bi se obradili zaostaci narudžbi. S 30.800 isporuka, ovo je dovelo e-up! na drugo mjesto među najpopularnijim njemačkim električnim vozilima svih marki prošle godine. Sada kada je zaostatak narudžbi uspješno obrađen, model iz segmenta ispod ID.3 ponovno je dostupan za narudžbu u Njemačkoj i postupno će se uvesti na druga europska tržišta.

Dostupan za naručivanje, e-up! Style Plus ima električni pogon snage 61 kW/83 KS. Maksimalni WLTP domet je do 258 kilometara. Uz svoje dinamične vozne performanse zahvaljujući značajkama poput velikog okretnog momenta od 210 Nm, e-up! može se pohvaliti niskom potrošnjom od 12,7 kWh (kombinirano) na 100 kilometara.

Među ostalim standardnim značajkama, model dolazi s CCS utikačem za punjenje za brzo punjenje, sustavom upozorenja o napuštanju trake Lane Assist, klima uređajem Climatronic, višenamjenskim upravljačem obloženim kožom i 15-colnim 'Blade' aluminijskim naplatcima. Vrijeme punjenja baterijskog sustava od 32,2 kWh (neto vrijednost) je kratko: s 40 kW istosmjernom snagom punjenja, 60 minuta je dovoljno da se baterije napune do 80 posto.

  • +13
Volkswagen e-up! Izvor: Promo fotografije / Autor: Uli Sonntag

Uz izmjeničnu struju, 80-postotno punjenje sa 7,2 kW snage traje nešto više od četiri sata. Cijena za trenutnu verziju iznosi 26.895 eura s PDV-om (u Njemačkoj), prije odbitka premije za okoliš i inovacije od 9.570 eura (u Njemačkoj).

Tržišni uspjeh e-up! pridonosi Volkswagenovoj električnoj ofenzivi. Do danas je tvrtka prodala više od pola milijuna potpuno električnih vozila diljem svijeta – uključujući 263.000 novih BEV-a registriranih samo 2021. godine. Kao dio strategije ACCELERATE, udio BEV-a će porasti na najmanje 70 posto svih isporuka marke Volkswagen u Europi do 2030. To je znatno više od milijun vozila. Tvrtka također namjerava do 2050. postati ugljično neutralna.