Geely Preface koncept

Elegantan i sportski automobil za globalnu scenu: Geely jako dobro spaja naslijeđe Volva u svojim novim modelima

06.05.2019 u 14:03

Bionic
Reading

Kineski proizvođač nije puno rekao o budućim proizvodnim modelima, osim što će oni bit će vrhunski i 'globalno orijentirani'

Na ovogodišnjem autosalonu u kineskom Šangaju domaći je proizvođač Geely Auto (Geely), najveći kineski brand u privatnom vlasništvu, predstavio Preface sedan koncept, svoj prvi vrhunski sportski sedan. Već na prvi pogled vidi se da je Geely vlasnik Volvo automobila od 2010., i ovim modelom pokazuje evoluciju njihovog dizajnerskog jezika Expanding Cosmos koji će biti prisutan na nekoliko novih modela koji će biti lansirani tijekom sljedeće dvije godine.

Ako pažljivije pogledamo ovaj koncept, Preface ima elegantnu prednju masku s istaknutom rešetkom koja je šira i viša nego ikad prije. Maska također ima okomite crne pločice koje su dodane kako bi izgledale kao plutajući Geely logotip. S obje strane rešetke nalaze se tanka LED prednja svjetla i elegantni usisnici zraka. Model je također opremljen profiliranim prednjim poklopcem i elegantnom karoserijom. Sva četvero vrata su posebno zanimljiva jer imaju prozore bez okvira i ručki na vratima.

Ostale značajne stilske značajke uključuju aerodinamične bočne retrovizore, gotovo okomiti stražnji kraj i metalik boju laka. Preface također ima aerodinamički optimizirane kotače kroz koje se naziru brončane kočione čeljusti. Koncept Preface dizajnerski je odlično osmišljen; veliki međuosovinski razmak i uravnotežen odnos prednjeg i stražnjeg kraja rezultira mišićavim ramenima i snažnim odbojnicima. Vrata na preklop s prozorima bez okvira dodaju modelu high-tech element koji privlači pozornost nove generacije potrošača.

  • +12
Geely Preface koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Geely

Vrhunski stil se nastavlja u kabini, jer koncept ima dvobojni interijer s brončanim detaljima i plutajuću središnju konzolu. Vozači sjede za upravljačem šesterokutnog oblika i gledaju u samostojeću digitalnu instrumenat ploču. Koncept također ima veliki infotainment sustav, panoramski stakleni krov i ergonomski oblikovana sjedala. Pažljivo odabranim materijalima, njihovom jednostavnom završnom obradom i svijetlim bojama, Preface predstavlja jednostavan, čist i miran interijer. Iako ostajući minimalistički, detalji pokazuju razinu visokotehnološke izrade u unutrašnjosti Prefacea.

Geely nije puno rekao niti o tehničkim specifikacijama, ali je potvrdio da je Preface izgrađen na kompaktnoj modularnoj arhitekturi (CMA) koja je zajednički razvijena s Volvom i koja podupire sve njihove modele od Lynk & Co 01 do Volva XC40. Unatoč Geelyjevoj rezerviranosti digitalna instrument ploča sugerira da se radi o električnom automobilu, na što ukazuju baterije u podnici te izostanak cijevi ispuha na stražnjem kraju vozila.

Tijekom sljedeće dvije godine, Geely Auto će lansirati nekoliko novih globalno orijentiranih proizvoda dok provodi svoju 'globalnu rafiniranu strategiju razvoja automobila' koja će koristiti svoje nedavno uspostavljene međunarodne dizajnerske i istraživačko-razvojne resurse.