izlazak na mrežu

Automobili i tenis: Renault će na Roland-Garrosu pokazati tri modela

19.05.2023 u 08:58

Bionic
Reading

Francuski će proizvođač imati štand u kompleksu Roland-Garros tijekom turnira gdje će gledatelji moći po prvi puta vidjeti dva izložbena showcar automobila, Renault 5 prototip Roland-Garros i 4EVER Trophy, kao i potpuno novi Espace E-Tech full hibrid

Renault je postao premium partner French Opena 2022. A sada je objavio kako će za ovogodišnje izdanje, koje će se održati od 22. svibnja do 11. lipnja, stil i logotip marke 'ostaviti svoj trag na turniru'. Renaultov logo, primjerice, bit će vidljiv na mrežama pet glavnih terena (Philippe-Chatrier, Suzanne-Lenglen, Simonne-Mathieu i tereni br. 7 i 14). Partnerstvo je osnaženo 2023. novim inicijativama i savršena je prilika za oba brenda da promoviraju svoju zajedničku ambiciju vijorenja francuske zastave diljem svijeta.

Prototip Renault 5 slavi Roland-Garoros

Renault 5 prototip privukao je pažnju svojom karoserijom žute boje 2021. i sigurno će nastaviti izazivati pomutnju. Kao dio Renaultovog partnerstva s French Openom, ovaj prethodnik potpuno električnog gradskog automobila dobio je novu metalik satensko-bijelu završnicu.

Retro-futuristički automobil također uključuje vizualne posvete stadionu Roland-Garros, kao što je simbolični križ Svetog Andrije na bočnim rešetkama i logo Roland-Garrosa s pozadinskim osvjetljenjem koji zauzima mjesto gdje se prije nalazio kultni broj 5.

Za dašak ležerne, ali šik elegancije, obrisi prozora ukrašeni su kromiranim satenom, a rubovi u eloksiranoj plavoj boji. Novi pogled na Renault 5 prototip je posebna verzija French Opena i pregled budućeg proizvodnog modela koji će biti predstavljen 2024. godine.

Renaultova flota na turniru

Renault će imati flotu od 185 vozila na turniru Roland-Garros, uključujući 90 vozila Mégane E-Tech Electric, 30 Australa E-Tech full hibrid i 20 potpuno novih Espace E-Tech full hibrid.

Štoviše, za obilježavanje 30. godišnjice Twinga, čije su zabavne boje i privlačan dizajn osvojili generacije kupaca, tri naknadno opremljene električne verzije razvijene u suradnji s R-FIT-om prevozit će navijače i goste do stadiona. To su sljedeća tri modela Twinga: Twingo Gangsta Crew, Twingo Top Model i Twingo Y2K. Naravno, svaki od ova tri modela imaju svoju simboliku.

Posjetitelji će moći održivo putovati na turnir zahvaljujući Renault Green Line-u. Mobilizeovo besplatno plutajuće rješenje za dijeljenje automobila Zity omogućit će navijačima da dođu do Roland-Garrosa i parkiraju u blizini stadiona na jednom od pet Zity parkirnih mjesta.

Renaultovi ambasadori

Roland-Garros je ključni događaj u međunarodnom sportu. Tijekom ovog dugo iščekivanog godišnjeg turnira, jedinog Grand Slama koji se igra na zemljanoj podlozi, oči cijelog svijeta su usmjerene prema Porte d'Auteuilu.

Renaultova kampanja za početak Roland-Garrosa Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

U drugoj godini ovog partnerstva, Renault će osnažiti svoju predanosti novim filmom. U podlozi filma se čuje 'božićna' pjesma 'It's the Most Wonderful Time of the Year', odražavajući uzbuđenje i radost otvaranja turnira. Zemlja (glina od koje se radi podloga za teniske terene) pada s neba poput snijega, prekriva ulice i gradove diljem svijeta. Amaterski i profesionalni igrači iz svih krajeva svijeta slave početak Roland-Garrosa. Renaultova postava ambasadora – Diede de Groot, Félix Auger-Aliassime i Luca Van Assche – sudjelovali su u filmu kako bi proslavili događaj.

  • +2
Renault na Roland-Garrosu Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

'Daj mi 5'

'Give Me 5' (hrv. 'Daj mi 5') je CSR inicijativa brenda koja se fokusira na pomoć mladim ljudima iz prioritetnih četvrti.

U sklopu inicijative, Renault obnavlja 'Let Challenge' tijekom French Opena. Svaki put kada servirana lopta pogodi vrh mreže prije nego što padne na drugu stranu, Renault će dodijeliti 100 eura za inicijativu. Ukupno je na Roland-Garrosu 2022. prikupljeno 161.400 eura, a Renault je tu brojku pdigao na 235.000 eura – što je omogućilo izgradnju tri teniska terena u francuskim gradovima: Lyonu, Marseilleu i Grignyju.

Nakon što je program Give Me 5 oživio na ove prve tri lokacije u Francuskoj i kroz uključivanje tri ambasadora u Renaultovoj postavi, ovogodišnji cilj je proširiti projekt u Francuskoj radeći s Lucom Van Asscheom i udrugom Fêteom le Mur. Program je također pokrenut u drugim zemljama: Togo s Félixom Auger-Aliassimeom; Nizozemska s Diede de Groot; Argentina s Gabrielom Sabatini; i Brazilu.

Program Give Me 5 nije samo razvijen kako bi poboljšao pristup tenisu – on također radi na tome da bavljenje glazbom i judom učini pristupačnijim za mlade ljude iz prioritetnih četvrti.

'Vrlo smo sretni i ponosni što jačamo naše partnerstvo s Roland-Garrosom: 75 posto voznog parka koji osiguravamo za turnir je električni; logotip Renaulta bit će istaknut na mrežama na terenima; pojačavamo naš društveni i solidarni projekt Give Me 5 uz podršku naših ambasadora; a šira javnost će moći vidjeti Renault 5 prototip Roland-Garros, 4EVER Trophy i potpuno novi Espace E-Tech full hibrid. Sve ovo pokazuje koliko se brzo Renault obnavlja,' kaže Arnaud Belloni, voditelj globalnog marketinga marke Renault.

Šira javnost će prvi puta moći vidjeti tri vozila

Renault će imati štand u kompleksu Roland-Garros tijekom turnira gdje će gledatelji moći otkriti dva izložbena showcar automobila, Roland-Garros Renault 5 prototip i 4EVER Trophy, kao i potpuno novi Espace E-Tech full hibrid.

Renault 5 prototip Roland-Garros: Ovaj izložbeni automobil, preteča za Roland-Garros izdanje budućeg električnog R5, bit će predstavljen javnosti po prvi put tijekom turnira u Parizu.

4EVER Trophy opremljen u bojama modela 4L iz 1962.: 4EVER Trophy dobio je novi izgled u poznatoj plavoj boji Île-de-France, koja se prvi put pojavila na Renaultu 4 1962. Trophy 4EVER bit će otkriven u novi cilj za širu javnost po prvi put na French Openu. Njegov sofisticirani i visokotehnološki dizajn također ima neonsko žute akcente na trakama prtljažnika, odbojnicima, amortizerima i oznakama kotača.

Ovaj privlačan znak teniskih loptica Roland-Garrosa naglašava avanturistički duh izložbenog automobila dok aludira na karakter originalnog modela Renault 4L.

Novi Espace E-Tech full hibrid: DNK Espacea, nova generacija. Renaultov novi veliki SUV s 5 ili 7 sjedala sa svojim potpuno hibridnim E-Tech motorom od 200 KS moći će se vidjeti tijekom 3 tjedna turnira na štandu Renaulta.