ivana mujkić

Zamjenica gradonačelnika Vukovara objasnila zašto ju je zasmetalo bacanje vijenaca u Dunav

17.11.2020 u 19:00

Bionic
Reading

Bacanje vijenaca u Dunav za srpske žrtve u Vukovaru izazvalo je žestoke kritike. Najviše je ove godine odzvonila poruka Ivane Mujkić, vukovarske dogradonačelnice, koja je poručila da se osjeća izdano i prodano

U razgovoru za RTL kazala je da joj nije bilo jasno zašto se stvaraju dva protokola, što je to što se dogodilo 17. studenog da to moramo obilježavati.

'Ja još jednom ponavljam - ne osporavam da je bilo svih žrtava u Vukovaru. Ne znam zbog čega bi smo mijenjali protokole. Ja sam dakle odreagirala kad je u medijima izašla vijest da će Milas biti jedan među njima. Nigdje nije pisalo da nije tako. Ako je to tako, vi prosudite sami. Da sam na taj način prozvana, ja bi odmah odreagirala", naglasila je Mujkić.

Kazala je da se u Vukovaru najbolje čuje glas vukovarske nacionalne manjine.

"Vukovar ima svoju prošlost koja se neće riješiti polaganjem vijenaca. Dijalog se tiče budućnosti grada. Vukovar je nažalost podijeljen grad", istaknula je.

O dolasku izaslanstva SNV-a, kao i izaslanika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kazala je da svatko onaj koji u Vukovar dolazi s iskrenom emocijom, taj je u Vukovar dobrodošao.

'Ključno je riješiti prošlost, puno je neriješenih pitanja. Kao majka djeteta koja je pohađala vrtić u Vukovar morala sam mu nažalost objasniti tko su Srbi. To je stvarnost Vukovara. Vrlo često je osuda od strane medija i javnosti adresirana na krive osobe, na gradonačelnika i gradsku vlast. Da bi Vukovar išao dalje, mi moramo djeci osigurati budućnost. Ako ima želje za dijalogom, neka Plenković i Pupovac vide kako dovesti svu djecu da sjednu zajedno i da se uče. Moramo misliti na budućnost naše djece i grada", rekla je na kraju.