PROMETNA NESREĆA

[VIDEO/FOTO] Dvoje mrtvih u stravičnoj nesreći na A3, policija objavila gdje su registrirana tri teretna i dva osobna vozila

09.09.2020 u 17:06

Bionic
Reading

Teška prometna nesreća dogodila se na autocesti A3 Bregana-Lipovac između naplatne postaje Zagreb-Istok i čvora Ivanić Grad, blizu odmorišta Ježevo. Sudarila su se tri teretna i dva osobna vozila, nakon čega je izbila vatra na vozilima. Još uvijek nije poznat razlog niti način kako je do nesreće došlo, kažu u policiji koja u suradnji s nadležnim državnim odvjetnikom provodi očevid

Zagrebačka policija večeras je priopćila da je oko 16 sati na A3, tri kilometra od odmorišta Ježevo u smjeru istoka, za sada iz neutvrđenih razloga i na neutvrđen način došlo je do prometne nesreće između tri teretna vozila, od kojih su dva turskih, a treće crnogorskih nacionalnih oznaka te dva osobna vozila, od kojih je jedno bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, a drugo bjelovarskih registarskih oznaka.

Nakon prometne nesreće izbio je požar. Prema dosad prikupljenim informacijama u prometnoj nesreći dvije osobe iz teretnih vozila su smrtno stradale, dok druge osobe nisu ozlijeđene.

Požar su ugasili vatrogasci te je u suradnji s nadležnim službama, od 18.57 sati žurno otvoren sjeverni kolnik A3, između čvora Rugvica i Ivanić Grad za dvosmjerni promet jednim kolničkim trakom.

Nesreća na A3 Izvor: Društvene mreže / Autor: Hrvatska vatrogasna zajednica

'Na mjestu događaja policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s nadležnim državnim odvjetnikom provode očevid. Okolnosti ove prometne nesreće utvrdit će se po dovršetku očevida', priopćila je policija.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ivanić-Grada Dario Kezerić za DNEVNIK.hr potvrdio je da su mjestom nesreće odjekivale detonacije.

'U jednom kamionu su bačve sa zasad nepoznatim tvarima, to su vjerojatno te detonacije. Bilo je pet detonacija. U drugom kamionu su bale papira, a treći je šleper s nekakvim armaturama', rekao je Kezerić.

'Bačve koje su eksplodirale predstavljale su veliku opasnost pri spašavanju i gašenju', kazao je Kezerić.

Hrvatska vatrogasna zajednica priopćila je da je u gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac s devet vatrogasnih vozila iz JVP Ivanić-Grad te DVD-ova Andrilovec i Dugo Selo.

  • +2
Nesreća na A3 Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

24sata piše da se na snimci vidi kako je u nesreći sudjelovao jedan kamion s oznakama turske kompanije Karakus.

Vozača cisterne zaustavio je jedan od vozača koji su sudjelovali u nesreći i vikao da zove Hitnu pomoć.

'Među prvima sam došao blizu mjesta nesreće, vozio sam iz suprotnog smjera. Kolega iz prvog kamiona me zaustavio i vikao da zovem policiju. Nazvao sam 112 i poslije smo pokušali pomoći vozaču trećeg kamiona. Ležao je bez svijesti ali nismo mogli nikako otvoriti vrata jer su počele detonacije. Morao sam brzo otići jer sam i ja vozio cisternu koja se mogla zapaliti, nisam htio riskirati, nadam se da su ga uspjeli izvući na vrijeme. Vozim dugi niz godina i nisam ništa slično doživio, prestrašno', ispričao je čitatelj 24sata koji se među prvima našao na mjestu nesreće.

HAK poziva vozače na oprez.

'Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Rugvica i Ivanić Grad promet je djelomično normaliziran i vozi se dvosmjerno u blizini odmorišta Ježevo (otvoren je po jedan trak u oba smjera od 55. +300 do 57. +500 km). Molimo vozače da prilikom nailaska na mjesto nesreće ne usporavaju naglo, već da voze u skladu sa privremenom prometnom signalizacijom i održavaju sigurnosni razmak između vozila (nagla kočenja, uz povećanu gustoću prometa, mogu izazvati nove incidentne situacije)', poručili su iz HAK-a iza 21 sat.