unio i auto

Tolušić promijenio imovinsku karticu: Kuća s 165 porasla na 1587 kvadrata, a evo kako je platio stan

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 28.05.2019 16:56
  • Objavljeno 28.05.2019 u 16:54
Tomislav Tolušić i njegova kuća u Virovitici

Tomislav Tolušić i njegova kuća u Virovitici

Izvor: Cropix / Autor: Željko Hajdinjak

Nakon istraživačkih priča Provjerenog i drugih medija o nepravilnostima u imovinskoj kartici ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, došlo je do promjena u upisanim podacima, iako je ministar isprva danima tvrdio kako je sve ispunio prema pravilima i propisima.

Promijenjena je površina obiteljske kuće u Virovitici, zajedno s famoznom ''roštiljarnicom", koja je pokrenula lavinu interesa javnosti i sada iznosi 1587 četvornih metara, umjesto dosadašnje površine od 165 m² (dok je u posjedovnom listu, podsjetimo, navedena površina od 330 m²), javlja Dnevnik.hr

Tolušić je, naime, u novu površinu uračunao i okućnicu. Također, prema najnovijoj izmjeni, kuća i okućnica više nisu u suvlasništvu supruge, već je stopostotni vlasnik ministar osobno.

No nije promijenio samo podatke vezane za obiteljsku kuću. Stan u Zagrebu veličine 83,45 m² ministar je procijenio na veću tržišnu vrijednost nego prije 10 mjeseci, kada je zadnji put upisivao promjene u karticu. Dok je u listopadu 2018. stan procijenio na 600 tisuća kuna, nova procjena sada iznosi 630 tisuća.

Zanimljivo, Tolušić je promijenio i podatke o tome na koji način je stekao stan 2017. godine. Dok je u dosadašnjim karticama stajalo kako je riječ o stjecanju isključivo putem kreditnog zaduženja u banci, sada se prisjetio da je dio iznosa za stan osigurao i prodajom imovine.

  • +7
  • +4

Kuća ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u Virovitici

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Novost je u kartici i automobil marke Renault Avantime iz 2002. godine kojeg je ministar procijenio na 27 tisuća kuna, a stekao ga je prodajom imovine i iz vlastite plaće. Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa potvrdili su nam da je postupak redovite provjere cijele imovinske kartice ministra poljoprivrede još u tijeku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!