NOVI PROBLEMI

Tolušić objasnio kako je uspio zemljište koje je njegova supruga kupila za 115 tisuća prodati za čak 450 tisuća kuna

10.05.2019 u 11:14

Bionic
Reading

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić komentirao je u petak nejasnoće u imovinskoj kartici zbog kojih se posljednjih dana nalazi pod lupom

'Očito sam pogriješio kad govorimo o upisu nekretnina. Nenamjerno. Kuću gradim godinu i pol dana. Čim dobijem uputu Povjerenstva, tako ću napraviti. Nije mi bila namjera ništa sakrivati, sve je vrlo vidljivo. Kako kaže Povjerenstvo, tako ću upisati', rekao je ministar, prenosi N1.

Što se tiče zemljišta koje je kupljeno, a zatim prodano po višestruko višoj cijeni, Tolušić kaže: 'Moja supruga je kupila građevinsko zemljište dok nismo bili u braku. Platila ga je 115 tisuća kuna. To je bilo zemljište bez pristupne ceste, vodovoda i struje. Danas je to zemljište bez pristupne ceste, vodovoda, sa strujom. Unijeli smo ga s cijenom koju je moja supruga platila. Tu nekretninu je kupila osoba koju ja nikad nisam vidio, koja je napravila dva objekta pokraj te parcele i bilo mu je u interesu kupiti tu parcelu. Gradimo kuću, dobro nam je došlo', kaže Tolušić.

  • +7
Kuća ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u Virovitici Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Zemljište o kojemu ministar govori u njegovoj se imovinskoj kartici pojavilo 2017. godine, kad je stupio u brak. Livada u građevinskoj zoni procijenjena je na 115 tisuća kuna.

Parcela je potom uklonjena iz imovinske kartice, a novi vlasnik na nju se uknjižio tek pola godine kasnije, u ožujku ove godine. Parcelu je novi vlasnik platio oko 450 tisuća kuna.