MATIJEVIĆ VS. PULJAK

Splitski SDP i Puljak ukrstili koplja oko Small Malla: Je li koalicija stabilna?

29.04.2023 u 17:27

Bionic
Reading

Predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević u subotu je na konferenciji za novinare u Splitu da suradnju s vladajućim Centrom ne žele dovoditi u pitanje, no da im se ne može oduzeti pravo da se s nekim stvarima ne slažu

Odgovarajući na pitanje novinara o jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, rekao je da je navikao na takvu komunikaciju gradonačelnika Ivice Puljka prisjetivši se da ih je zadnji put kada su bili na strani stanovnika Spinuta protiv pres kontejnera izvrijeđao, a isto je napravio i jučer u slučaju gradnje garaže u kvartu Lučac-Manuš, na kojem se trebao graditi poslovno-garažni objekt.

"Imali smo jučer situaciju da je između privatnog investitora i interesa građana SDP izabrao biti na strani sugrađana i to je izbor koji nikada nećemo dovesti u pitanje. Mene ne zanima interes privatnog investitora niti želim špekulirati zašto je Ivica Puljak to doživio osobno smatrajući to napadom na sebe", rekao je Matijević.

Upitan hoće li gradska koalicija između Ivice Puljka (Centar) i Davora Matijevića (SDP) opstati s obzirom na brojna mimoilaženja u stavovima, potvrdio je da imaju međusobnih problema u komunikaciji, no osobna razina odnosa s Puljkom ih nikada neće spriječiti da podrže sve što je dobro, niti će popuštati pod pritiscima. Ipak suradnju neće dovoditi u pitanje jer mu žele da realizira sve što je obećao u čemu će mu biti podrška, no ne može im oduzeti pravo da se s nekim stvarima ne slažu.

Puljak: HDZ i SDP se uvijek dogovore kada treba napakostiti gradonačelniku

Ivica Puljak je na današnjoj konferenciji za medije, kojoj je prisustvovao glavni tajnik Svjetske turističke organizacije, na to pak odgovorio kako Centar želi poštivati sve zakone ne želeći ugroziti interes grada. Kazao je da na svako Gradsko vijeće dođu s temama koje su dobre za građane i naravno je da svatko ima svoju ideju i razmišljanje, no simptomatično mu je da se, kako kaže, HDZ i SDP uvijek nekako dogovore kada treba napakostiti gradonačelniku.

  • +9
Konferencija za medije Ivice Puljka Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas

Izjavio je da su Gradu zatekli mnoge probleme koji se nisu desetljećima rješavali, a u interesu Grada je da se na tom području izgradi garaža za 500 vozila koja će biti u javnoj upotrebi.

Dosta se velika polemika povela na jučerašnjoj 12. sjednici Gradskog vijeća Splita oko prijedloga Zaključka o odobrenju izvođenja radova izgradnje garažno-poslovnog objekta Small Malla u samom središtu grada na dnu Vukovarske ulice. Zbog te je teme zaiskrilo između vijećnika, a kasnije i između gradonačelnika Ivice Puljka (Centar) i koalicijskog mu partnera Davora Matijevića (SDP).

Puljak je optužio SDP da je najveći trgovac u Gradskom vijeću, te da se uvijek priklanjaju svim odlukama HDZ- a kada treba Centru napakostiti. Matijević nije ostao dužan dodavši da ne vidi kako im odluka može napakostiti ako nisu u dogovoru s investitorima.

Izgradnja Small Malla je tako odgođena do kraja turističke sezone.