dalmatia tower

Westgate grupa: Istup gradonačelnika Puljka je čudan

21.04.2023 u 10:35

Bionic
Reading

Investitor Dalmatia Towera u Splitu, Westgate grupa, iskazala je zadovoljstvo rješenjem kojim je projekt najvišeg nebodera u Hrvatskoj ušao u finalnu fazu ishođenja uporabne dozvole, nazvavši čudnim istup gradonačelnika Splita Ivice Puljka koji je najavio žalbu na rješenje.

"Gradonačelnik očito ne priznaje odluke pravne države te odluke Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koje je utvrdilo da minimalni građevinski radovi na krovištu nebodera ne predstavljaju povredu GUP-a", priopćila je grupa.

Investitor u reakciji navodi da ih žalosti, što iz Splita stižu "kontradiktorne i politički kontaminirane poruke koje narušavaju povjerenje svih investitora ali i poduzetničku klimu u cijelosti".

Ističu pritom da se procedura oko izdavanja dozvole prolongirala na štetu više od tisuću zaposlenika koji iščekuju ulazak u urede, domaćih i međunarodnih kompanija koje su u nevjerici promatrale odnos gradske vlasti prema tržišnim dionicima, ali građana Splita .

Westgate grupa pozvala je gradonačelnika Puljka da javnosti objasni tko će i iz kojih sredstava podmiriti višemilijunsku štetu koju je investitor pretrpio zbog, kako navode sada i službeno dokazano protupravnih i štetnih radnji splitske gradske administracije.

Zbog svega su, kažu pokrenuli građanske i kaznene postupke te alarmirali sve nadležne državne institucije o protupravnom ponašanju kojem smo bili izloženi posljednjih mjeseci.

Dalmatia Tower Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Nikoal Radovani/Westgate Group

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak najavio je u četvrtak žalbu Grada na izmjene građevinske dozvole koju je u utorak od Upravnog odjela za urbanizam grada Splita dobio investitor najvećeg nebodera u zemlji Dalmatia Towera Josip Komar.

Riječ je o rješenju o izmjeni i dopuni rješenja za građenje u kojem je odbijen zahtjev Grada Splita da dobije uvid u spis jer se izmjenom dozvole ne mijenja veličina građevine ni veličina i oblik parcele.