OSNOVAO PODRUŽNICU

Škoro u Rijeci: U Hrvatskoj postoje crvena i plava opcija, mi smo ona bjelina na zastavi

13.12.2020 u 15:05

Bionic
Reading

Domovinski pokret osnovao je u nedjelju podružnicu za Primorsko-goransku županiju, vodit će je umirovljeni brigadir Ivan Smojver, a predsjednik stranke Miroslav Škoro poručio je tom prigodom da u Hrvatskoj postoje crvena i plava opcija, ali i bjelina koju zauzima njihova stranka.

Škoro je u izjavi za novinstvo prije osnivačke skupštine ocijenio da je ta podružnica vrlo važna. "Cijela Hrvatska je talac duopola HDZ-SDP, u Istri i IDS-a, a u Rijeci se čini da se desetljećima ne događa ništa, osim što dio ljudi misli da još uvijek živimo u prošlim totalitarnim vremenima, a mladi odlaze", rekao je. Ustvrdio je da je Rijeka, ostala bez mnogo mladih te da je "šampion po iseljavanju".

  • +5
Miroslav Škoro na osnivačkoj skupštini Domovinskog pokreta u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Mi u Domovinskom pokretu želimo pokazati da postoji stvarna treća opcija, rekao je. Želeći ilustrirati položaj Domovinskog pokreta, naveo je da u Hrvatskoj postoje crvena i plava opcija, ali da, kao i na hrvatskoj zastavi, postoji i bjelina. "Ona predstavlja čestitost, poštenje i odgovornost i Domovinski pokret zauzima upravo tu bjelinu", istaknuo je Škoro.

Ivan Smojver je rekao da mu je ovo prvi politički angažman. "U Domovinskom pokretu prepoznao sam svoje ideje, nastojanje da se ostvari drugačija Hrvatska", rekao je i dodao da će mu zadaća u sljedećem razdoblju biti graditi infrastrukturu stranke na području PGŽ te priprema za lokalne izbore.

Škoro: Politički trgovci i karijeristi postoje vjerojatno i u DP ači ih prepoznajemo

Miroslav Škoro je, odgovarajući na pitanje novinara hoće li Domovinski pokret imati kandidata za gradonačelnika Rijeke i primorsko-goranskog župana, rekao je da će sigurni imati za obje pozicije osobe iza kojih će stati. Nismo o tome razmišljali. tek kad osnujemo podružnicu steći će se uvjeti da u demokratskom procesu vidimo imamo li kandidate u svojim redovima ili ćemo u suradnji s drugim strankama istaknuti kvalitetne kandidate, naglasio je. Jedini uvjet je da ne budu kompromitirani, dodao je.

 "Vjerojatno i sad u Domovinskom pokretu postoje politički trgovci i karijeristi. Takve uglavnom prepoznajemo i maknut ćemo ih, posebno iz vodstva stranke", zaključio je Miroslav Škoro.