lokalni izbori

Škare Ožbolt: Škoro moju podršku neće imati nikada, pa ni na Eurosongu

25.05.2021 u 13:41

Bionic
Reading

Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba koja je ispala u prvom krugu, oglasila se na Twitteru, pojasnivši da svoj glas u drugom krugu neće dati Miroslavu Škori, kandidatu Domovinskog pokreta

'Čisto da razjasnim, Miroslav Škoro moju podršku neće imati nikada, pa ni na Eurosongu', napisala je Škare Ožbolt.

Škare Ožbolt, podsjetimo, od deset kandidata u prvom krugu zauzela je šesto mjesto s osvojenih 7,82 posto glasova. Njeno ime zaokružio je 25.601 Zagrepčanin, a s listom nije uspjela ući u Skupštinu Zagreba.

Škoro je pak ušao u drugi krug u kojem će se u nedjelju ogledati s Tomislavom Tomaševićem iz Možemo!.

Uoči prvog kruga Škare Ožbolt istaknula je u emisiji 'Otvoreno' na HTV-u telefonski broj s kojega se ljude pozivalo da ne glasaju za nju jer je 'surađivala sa Srbima'. Kasnije se ispostavilo da je s istog broja pozivano da se ne glasa za još neke kandidate, a HAKOM je inspekcijskim nadzorom utvrdio da je broj koristio Akter Public, agencija koja je dio poslova radila u Škorinoj kampanji. Iz njegova tabora tvrdili su da o pozivima s tog broja ne znaju ništa, a u agenciji da oni nisu koristili taj broj.

Škare Ožbolt podnijela je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu zbog telefonskih poziva anketara koji su telefonskim putem odgovarali ljude od glasanja za nju, šireći laži o njoj.