RUKAVICE O KLIN

[FOTO] Škare Ožbolt: Ovo nije nikakav potop, to je ulog za budućnost

16.05.2021 u 19:18

Bionic
Reading

Vesna Škare Ožbolt, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, prema prvim neslužbenim rezultatima DIP-a od 21 sat, nema šanse za ulazak u drugi krug, no njezina lista mogla bi ući u Gradsku skupštinu. Oko 22.30 sati ona osvaja 5,19 posto glasova, a lista je na 4,48 posto

'Ne bih rekla da je to potop. Kad krenete od nule i u mjesec i pol, dva napravite infrastrukturu, to nije nikakav potop. To je ulog za budućnost, zahvaljujem svim biračima koji su nam dali povjerenje. Mi imamo ekipu u kojoj nitko ne živi od politike, nego želi dati svoj obol razvoju grada. Ako budemo u Skupštini, mi ćemo to i napraviti', kazala je Škare Ožbolt.

'Tomašević je na prošlim izborima bio tu negdje i ovaj respektabilan broj koji je dobio pokazuje da građani žele kazniti dosadašnju vlast', kaže o uspjehu koji je postigao njen protukandidat Tomislav Tomašević.

  • +6
Vesna Škare Ožbolt Izvor: Pixsell / Autor: Zoe Sarlija/PIXSELL

Na pitanje hoće li, ako uđe u Skupštinu, biti žetončić, odlučno je rekla – ne, javlja N1.

'Ne, moj mandat se ne može nikad zvati žetončićem niti to dopuštam. Ne pada mi na pamet biti bilo čiji žeton. Upravo iz tog razloga sam pozvala na veliku koaliciju, kako ne bi bilo žetončića, političke korupcije, preglasavanja, nadglasavanja…', rekla je.

'Ako ne može sastaviti većinu, o čemu govorimo? Ako bude nedostajao jedan glas, jedna ruka – to neće biti moj problem', odgovara na pitanje hoće li njena ruka biti ona koja će Tomislavu Tomaševiću osigurati većinu u Skupštini ako mu bude falio samo jedan glas.

  • +4
Izborni stožer Vesne Škare Ožbolt Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

'Postoji većina, ako nema većine, onda se napravi velika koalicija. Ako ne, onda se vlada kao dosad', zaključuje.

Igor Dušanović, direktor agencije MASMI, rekao je da je Škare Ožbolt bila najranjivija u ovoj kampanji, što se pokazuje i u rezultatima izlaznih anketa, prema kojima je ona osvajala 3,6 posto glasova.

Stožer Vesne Škare Ožbolt dočekuje izborne rezultate u restoranu Khala u Tkalčićevoj ulici.

  • +4
Pripreme u izbornom stožeru kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba Vesne Škare Ožbolt Izvor: Pixsell / Autor: Zoe Sarlija/PIXSELL

Nakon što je glasala na biračkom mjestu u gimnaziji u Križanićevoj Vesna Škare Ožbolt rekla je da je danas praznik demokracije, kako za Zagreb, tako i za cijelu Hrvatsku.

'Građani odlučuju što će biti u njihovom gradu u iduće četiri godine, na koji način će se razvijati i kako će se provoditi programi. Zato pozivam građane Zagreba da izađu na izbore, to je i pravo i dužnost, to je demokracija. Izađite na izbore i jednostavno pokažite da je vaš glas bitan za promjene u gradu', poručila je Vesna Škare Ožbolt.

  • +8
Vesna Škare Ožbolt na biralištu Izvor: Pixsell / Autor: /PIXSELL