TEŠKO IZVEDIVO

Šibenik traži prvi povijesni bod kod Dinama

01.10.2011 u 13:48

Bionic
Reading

Dinamo će u sklopu 10. kola MAXtv Prve lige na Maksimiru dočekati Šibenik. Domaćin gaji ambiciju zadržati pobjednički hod po domaćim natjecanjima, dok Šibenik lovi povijesnu crticu

Šibenčani su 20 puta gostovali kod Dinama od uspostave neovisnosti Hrvatske. 19 puta u prvenstvima i jednom u kupu, a još nisu ubilježili nijedan bod. Gol razlika 60:9 donijela je plavima stopostotan učinak, i Šibeniku će trebati pravo malo čudo da okrene vodu na svoj mlin.

Ove sezone su s pet gostovanja uzeli tek jedan bod (prije dva kola kod Zagreba) i mršavi gostujući učinak osnovni je razlog njihove zabrinjavajuće pozicije na ljestvici.

Dinamo prolazi kroz bipolarno razdoblje između blještavila Lige prvaka i rutine na domaćem kolosijeku, ali Jurčićev sastav za sada uspijeva lako rješavati domaće zadaće. Širok kadar treneru omogućava golem manevarski prostor, a igrači iz drugog plana i više su nego osposobljeni za juriš prema novom naslovu. Od dvojice Šibenčana na Maksimiru Ademi je ozlijeđen, ali Rukavina je gladan golova i vjerojatno će dobiti priliku za novo dokazivanje. nema još jednog nekadašnjeg šibenskog heroja, Mehmeda Alispahića, koji se oporavlja od loma ruke.

Ulaz će za članove Dinama biti besplatan, vremenska prognoza je vrlo dobra i može se očekivati da će atmosfera biti poticajna. Dvoboj počinje u 20 sati, uz izravan prijenos na Arena sportu.