svjedočenje u osijeku

Drpić: 'Kad sam odbio Mamića, guzica mi je završila na naslovnici'

08.04.2024 u 14:14

Bionic
Reading

Svjedočenjem bivših igrača Dinama Dine Drpića i Ivana Bošnjaka te Tomislava Svetine, na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje Zdravku Mamiću i ostalim optuženima za nezakonito izvlačenje 19,1 milijuna eura iz Dinama

Dino Drpić u Dinamu je bio do 2009. godine, a tijekom tog perioda potpisao je više ugovora. Uvjete je dogovarao sa Zdravkom Mamićem. Kazao je da mu je Dinamo ostao dužan ukupno 400-500 tisuća eura tijekom devet profesionalnih godina koliko je tamo igrao, piše Jutarnji list.

Ispričao je kako su plaćanja išla preko računa, a u nekim situacijama je dobio 'nešto malo i na ruke'.

'No to su bile posudbe od Zdravka na privatnoj relaciji, za što sam potpisivao potvrde, a kada bih mu vratio novac nismo ništa potpisivali. Kod potpisivanja novih ugovora bilo je i smanjenja i povećanja ugovornih iznosa, a kada smo u sezoni 2004./05. bili sedmi, ugovori su nam smanjeni i ukinuta je odredba o podjeli transfernog obeštećenja. Do tada sam imao ugovorenu podjelu transfera 50-50 posto', kazao je Drpić, koji je htio napustiti klub po isteku prvog ugovora, jer mu je Dinamo bio dužan oko 200.000 eura, a Mamić mu je ponudio 30.000 eura.

No, na nagovor svog tadašnjeg menadžera Dine Pokrovca prihvatio je Mamićevu ponudu i potpisao novi ugovor. Nakon 2005. godine isplata plaća i ugovornih rata se stabilizirala. Dodao je kako je tijekom 2007. i 2008. godine pozajmice primao i od Dinama, a one su vraćene njegovim transferom u Karlsruhe.

Tijekom svjedočenja, Drpić se osvrnuo i na svoje početke u Dinamu rekavši kako ga je 'Mamić dvije godine jurio da potpiše ugovor o zastupanju'. Na upit tužitelja Svena Miškovića rekao je i što se događalo oko njegova potencijalnog transfera u turski Bešiktaš. Rekao je kako ga je prije polaska na pripreme u Tursku zvao sportski direktor Zoran Mamić da mu kaže da se ne iznenadi, ako će ga dočekati hrpa novinara, jer oni već dulje vrijeme dogovaraju njegov transfer u turski klub.

'Zdravko me pozvao na razgovor dok smo bili u Turskoj i rekao: "Ljubavi moja, Mario će ti biti menadžer i ako mu daš 30 posto od transfera i svih svojih primanja, realizirat će se tvoj transfer u Bešiktaš." Moj tadašnji suigrač Tomo Šokota tada je pozvao svog menadžera Zorana Stojadinovića da dođe i dogovori moje uvjete s Bešiktašom. Ja sam odbio da mi Mario Mamić bude menadžer i drugi dan je moja guzica završila na naslovnici, jer je Zdravko proslijedio turskim medijima fotografiju kada sam ja na Poljudu pokazao guzicu navijačima Hajduka jer su mi vrijeđali tek rođenog sina, cijeli posao propada, a umjesto mene u Bešiktaš ide moj suigrač Gordon Schindelfeld.

Njemu je u tom poslu menadžer bio Mario Mamić. Da sam znao da od posla neće biti ništa, ako mi Mario ne bude menadžer, pristao bih da mi on bude menadžer, Mario je, inače, govorio kako radi na transferima igrača Dinama, a čuo sam i da su igrači koji su imali ugovore s Mariom i Zdravkom, njima dvojici predavali novac u gotovini', kazao je Drpić, dodavši kako zna da je Mario Mamić bio menadžer nekim igračima u Dinamu, pa tako i 'Eduardu Da Silvi za transfer u Arsenal, Luki Modriću za transfer u Tottenham i Vedranu Ćorluki u Manchester City', rekao je Drpić.

Na pitanja Ivana Stanića, branitelja Marija Mamića, o transferu u Bešiktaš kazao je da je slika na kojoj je Torcidi pokazao stražnjicu bila javno dostupna.