VREMENSKA PROGNOZA

Pravo ljetno vrijeme razveselit će mnoge, a sretnici se mogu rashladiti u moru

10.09.2018 u 07:36

Bionic
Reading

Pretežno sunčano i vrlo toplo. U unutrašnjosti ujutro ponegdje kratkotrajna magla, a poslijepodne prolazno umjerena naoblaka, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak. Vjetar na kopnu bit će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Duž obale ujutro slaba i umjerena bura, od sredine dana zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 26 do 31 °C

U Slavoniji, Baranji i Srijemu ponedjeljak će početi svježim, a ponegdje uz rijeke i maglovitim jutrom. Uz uglavnom sunčano vrijeme temperatura zraka će od jutarnjih 11 do 14 °C danju porasti na 26 do 28 °C. Vjetar slab, poslijepodne ponegdje do umjeren sjeverozapadni. U središnjoj će Hrvatskoj također pretežno sunčano. Ujutro će ponegdje biti kratkotrajne magle, a danju umjerene naoblake, prenosi HRT.

>>>Jesmo li zaluđeni vremenskom prognozom? Apsolutno! Znamo i zašto

Jutarnja temperatura zraka od 12 do 15 °C, a najviša dnevna između 26 i 29 °C. U gorju i na sjevernom Jadranu sunčano uz povremeno malu do umjerenu naoblaku, a po kotlinama, posebice Like, ujutro će ponegdje biti i kratkotrajne magle. Na Jadranu će ujutro puhati slaba, ponegdje i umjerena bura, a danju tek rijetko umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije između 10 i 15, duž obale i na otocima od 16 do 21. Najviša dnevna od 25 do 30. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano uz povremeno malo oblaka, uglavnom onih visokih.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Nakon slabe i umjerene bure u jutarnjim satima, danju će puhati sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak, pa će more biti većinom malo, na otvorenome i umjereno valovito. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 13 do 17 °C, a duž obale i na otocima od 19 do 22 °C. Danju vrlo toplo i vruće. I na krajnjem jugu Hrvatske prevladavat će sunčano vrijeme, a nerijetko će biti i vruće. Slabu i umjerenu buru danju će zamijeniti sjeverozapadnjak, uz obalu i zapadnjak i jugozapadnjak.

Do vikenda relativno stabilno, ponegdje i vruće

U unutrašnjosti će se uglavnom sunčano vrijeme zadržati barem do petka. Jutra će biti razmjerno svježa, ponegdje i maglovita, a s obzirom na to da će temperatura biti u porastu, sredinom tjedna mjestimice će biti vruće. Vjetar će biti uglavnom slab.

  • +14
Vrućine u Europi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Potkraj petka, a osobito u subotu rast će vjerojatnost za mjestimice malo kiše. Stabilno, suho i pretežno sunčano zadržat će se i idućih dana na Jadranu. Posebice u utorak i srijedu bit će i još malo toplije pa će u dosta mjesta danju biti vruće. Vjetar uglavnom slab do umjeren, ujutro bura, danju sjeverozapadnjak, uz obalu i zapadnjak i jugozapadnjak. Potkraj petka i u subotu vjerojatno promjenljivije pa će uz više oblaka mjestimice biti pljuskova i grmljavine, no za potvrdu ove informacije valja pratiti prognozu idućih dana, javlja HRT.