ONA IMA OBJAŠNJENJE PORAZa

Peović dojavili za 'nenajavljene bonuse': 'Najbezočnija je HDZ-ovska kupovina'

18.04.2024 u 11:12

Bionic
Reading

Katarina Peović iz Radničke fronte oglasila se jutros na Facebooku, nakon što su birači odlučili da više ne zaslužuje udobnu fotelju u Hrvatskom saboru. Jedna od naglasnijih zastupnica prošlog saziva predvodila je listu u VIII. izbornoj jedinici, u kojoj je Radnička fronta dobila 5701 glas, odnosno 2.77 posto

Peović je posvetila podulju objavu činjenici da Radnička fronta nije prešla izborni prag, spominjući neke od razloga koje smatra ključnima za poraz. Spomenula je “buržoaske medije, kapitalističke stranke koje kupuju glasove, ali i bonuse koje su radnice Fine dobile tri dana prije izbora”.

Radnička fronta nije prešla izborni prag, zbog čega je Peović izmakao novi mandat u Saboru. Koji su to bivši zastupnici koji više neće trošiti vaš novac možete pročitati OVDJE.

“Možemo li sada govoriti?”, upitala je na početku svoje objave Peović.

“Hvala. Dakle, izbori za buržoaski parlament odvijali su se u "neradnu" srijedu kada su SVE trgovine radile, prenosili su ih buržoaski mediji koji su na samom početku kampanje odredili koga će pratiti, a kapitalističke stranke su od prvog dana počele trošiti ogromne novce za kampanju”, napisala je.

“Izbori se odvijaju tako da sve veće stranke koriste jave resurse za kupovinu glasova. A najbezočnija je HDZ-ovska kupovina čvrstom valutom. Radnice Fine su nam javile da su im sjeli nenajavljeni bonusi iako nikad do sada bonuse dobile nisu. Bonusi sjedaju tri dana pred izbore”, dodala je Peović te nastavila:

“Ne znači da bi radnice koje su radile na izborni dan u trgovini, koje su dobile bonuse, umirovljenice koje su dobile besplatni prijevoz sve glasale za RF. Godine indoktrinacije čine svoje.

'Nedemokratski kontekst izbora'

"No puno bitnije od statusa jedne radničke stranke je činjenica da se izbori odvijaju u krajnje nedemokratskom kontekstu u kojemu se srednjeklasna biračka mašinerija pozivala da nakon izbora ide u šoping, dok je trgovkinja padala s nogu nakon radnog dana, kada je borbeno i svjesno morala odlučiti za koga će glasati.

Pri tome se toj trgovkinji nominalno lijeve stranke čine neprijateljima jer se uopće ne obraćaju njoj, niti ih ona zanima, dok ju desni prijetvorno lažu da stoje uz nju iako joj oduzimaju svaku mogućnost dobrog života i gledaju kako bi povećali pritisak na radnike i iscijedili još profita za privilegirane”, navodi.

“Mnoge nominalno lijeve stranke čine ogromnu štetu jer onima koji žive od svojeg rada poručuju da su sva prava ispred njihovih, da je lakše braniti identitet nego pravo na osmosatno radno vrijeme, pravo na odmor, na dobro plaćeno i kvalitetno radno mjesto.

'Neće nas ušutkati'

"Recesija dolazi, HDZ je u ovom mandatu vladao u doba konjunkture kada bi i s umjetnom inteligencijom na čelu - plaće nominalno rasle. No napravili su pripremu za to da se, kada nastupi recesija, pritisak ne povećava na kapital već na - rad”, smatra Peović.

Za kraj je poručila da Radničku frontu neće biti moguće ušutkati.

“Tko god bio na vlasti između dvije prokapitalističke opcije, neće stati uz radnike.

No nas neće ušutkati. Svim članovima RF-a, simpatizerima, volonterima zahvaljujem na danima neumorne borbe. Bolji svijet je moguć”, zaključila je Peović.