bivši ministar

Pavić o 'crkvenom fondu': To je jedan od rijetkih natječaja na koji se mogu javiti župe, a stvorena je slika da se zbog toga nisu mogle graditi škole

02.09.2020 u 11:33

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić poručio je kako Vlada ulaže u sve segmente društva koji doprinose razvoju lokalne zajednice te istaknuo da je program “Ulaganja u zajednici” među rijetkima na koje se mogu javiti i crkvene zajednice

Pavić je konferenciju za novinare sazvao kako bi prokomentirao program “Ulaganja u zajednice” iz kojega je od ukupno 58 Crkva dobila 53 milijuna kuna, a što je izazvalo negodovanja u dijelu javnosti.

Osvrćući se na medijske napise u vezi natječaja za program “Ulaganja u zajednici”, kazao je da je to jedan od rijetkih natječaja na koji se mogu javiti i župe. U medijskim prostoru je stvorena slika da se zbog toga nisu mogle graditi škole, bolnice vrtići, ocijenio je, istaknuvši da je Vlada u prethodnom sazivu povukla preko milijardu kuna za 200 vrtića.

Dodao je i da je njegova nasljednica ministrica Nataša Tramišak nedavno potpisala ugovor od milijardu kuna za e-škole te da se ulaže u sve segmente društva koji doprinose razvoju lokalne zajednice.

Posebice sam ponosan na razvoj civilnog društva, kazao je, podsjetivši da je pokrenuo natječaj od 150 milijuna kuna za civilno društvo koje se bavi popularizacijom STEM-a kako bi se izbjeglo da u društvu ima ljudi koji ne vjeruju u cijepljenja ili vjeruju da je Zemlja ravna.

Vlada pokazuje uključivost prema svim segmentima društva

Ova Vlada pokazuje uključivost prema svim segmentima društva, ulažemo i u zdravstvo pa je tako sva zaštitna oprema koja je stigla iz Kine u iznosu 600 milijuna kuna financirana europskim sredstvima, a oporbi poručujem da budu uključiviji, otvoreniji za sve segmente društva, uključujući i župe, poručio je Pavić.

Na pitanje je li natječaj “Ulaganja u zajednicu” dizajniran sam za Crkvu, budući da je dobila 53 od 58 milijuna kuna i je li istina da se taj fond u njegovu bivšem Ministarstvu interno naziva ‘crkveni fond’, kazao je da je riječ o programu za razvoj lokalne zajednice koju čine svi segmenti društva te ponovio da je ovo jedan od rijetkih natječaja na koji se mogu pojaviti i crkvene zajednice koje po njemu primaju 20 milijuna kuna godišnje.

Ne zna, kaže, kako interno zovu taj natječaj. Vlada cijeni sve segmente zajednice, kazao je ističući Vladin program od dvije milijarde kuna kojim će se sve škole opremiti STEM laboratorijima.